Više o servisu Payoneer i njegovom istorijatu

Payoneer servis za transfer novca je globalna kompanija, koja se bavi online transferom novčanih sredstava, kako između korisnika, tako i između korisnika i raznih kompanija. Uplate putem servisa su sigurne i brze, te celokupan proces plaćanja i kupovine je vrlo prijatan za korisnike. Gotovo da ne postoji ni jedna poznata svetska online kladionica koja nema u svojoj ponudi ovo sredstvo plaćanja, što u mnogome govori o kvalitetu usluga koje pruža ova kompanija. Razloga za popularnost ove kompanije je mnogo, pre svega bezbednosni protokoli koji su na vrhunskom nivou, a onda i korisnička podrška, kao i lakoća upravljanja samim servisom. Ukoliko želite da saznate sve o načinima uplata preko Payoneer-a, nastavite da čitate ovu našu recenziju.

U kojim sve kladionicama možete vršiti uplati i isplate

Payoneer Kladionice

Kao što smo već napomenuli gotovo da nema kvalitetne i respektabilne svetske sportske kladionice koja nema u ponudi Payoneer kao sredstvo plaćanja. Sportske kladionice vole ove kompaniju iz razloga što je ovo jedna respektabilna kompanija koja posluje bez ikakvih problema već duži niz godina. Što se tiče domaćih online kladionica situacija je nešto drugačija. Naime, u vreme pisanja ovog teksta ni jedna domaća sportska kladionice ne prihvata Payoneer servis kao sredstvo uplate ili isplate. Moramo priznati da je to veoma čudna situacija, posebno imajući u vidu da domaći kladioničarski brendovi u poslednje vreme sve više pokušavaju da budu konkurentni sa stranim sportskim kladionicama.

Da li postoje specijalne ponude za korisnike ovog servisa

Nažalost, trenutno ne postoje neke posebne promocije koje vezuju Payoneer servis sa online kladionicama. Iako smo navikli da pojedine sportske kladionice nude posebne bonuse ukoliko se uplati novac preko određenog načina plaćanja, uplate ovim servisom nisu vezane sa nikakvim bonusima ili promocijama, kako u domaćim, tako i u stranim kladionicama. Iako je trenutno situacija takva, ne sumnjamo da će se u budućnosti pojaviti specijalni bonusi i promocije, kojima će korisnici koji budu uplaćivali u kladionicama putem Payoneer-a dobijati benefite.

Payoneer kreditnih kartica

Koliko su brze transakcije i gde se osim u kladionicama može plaćati Payoneer-om

Uplate putem ovog servisa su gotovo trenutačne, odnosno od momenta kada poželite da uplatite novac, do momenta kada se vaš novac nađe na računu kladionice prođe svega nekoliko sekundi. Isto tako je i sa isplatama, a ovo posebno iz razloga što sve vrste transakcija koje idu preko servisa budu proknjižene istog sekunda kada stisnete dugme za završetak transakcije.

Osim u sportskim kladionicama, Payoneer možete koristiti i za druge vidove plaćanja kao i za slanje novca drugim ljudima koji takođe imaju nalog na ovom servisu. Onog momenta kada se registrujete na sajtu, vi stičete pravo da dobijete debitnu platnu karticu Mastercard sa kojom možete takođe vršiti plaćanja. Dakle, mogućnosti korišćenja ovog servisa su gotovo bezgranične. Vi možete vršiti transfere novca, primati novac, plaćati za usluge i dobra putem interneta, plaćati debitnom karticom, kako na internetu, tako i u lokalnim prodavnicama, a možete ukoliko to želite i podizati gotov novac na bilo kom bankomatu, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Prednosti i mane korišćenja ovog servisa u odnosu na korišćenje kreditnih kartica

Imajući u vidu da ovaj servis osim online transfera nudi svojim korisnicima i debitnu karticu, ovde ćemo se samo osvrnuti na prednosti korišćenja uplata online. Korišćenje servisa za transfer novca, kao što je Payoneer u mnogome ubrzava proces plaćanja, a takođe kako je sigurnost na najvišem nivou, smatramo da je mnogo bezbedniji način plaćanja preko interneta od recimo kreditnih i debitnih kartica. Ukoliko bi nekim slučajem došlo do krađe vašeg identiteta, kradljivci bi mogli da potroše samo iznos koji imate u tom trenutku na svom nalogu, dok ukoliko vam se ukradu podaci sa kreditne kartice, šteta može biti nemerljivo veća.

Meridianbet
2 000 RSD
4.8
Meridianbet Recenzija
22bet
15 000 RSD
4.7
22bet Recenzija
1xbet
11 000 RSD
4.6
1xbet Recenzija

Da li je lako koristiti usluge ovog servisa?

Korišćenje Payoneer servisa i vršenje uplata preko istog je izrazito lako i pristupačno. Čak i korisnici koji ranije nisu imali dodirnih tačaka sa ovakvim servisima, ne bi trebali imati previše problema da se snađu sa interfejsom ovog sajta. Dizajn sajta je vrlo profesionalno urađen, dominiraju bela i prijatna narandžasta boja. Na sredini vašeg browser-a se nalaze sve potrebne informacije o vašem računu. Tu možete videti vaš trenutni balans, možete povući sredstva na bankovni račun, možete naručiti svoju karticu, kao i pogledati vaše poslednje transakcije. Vreme koje treba da provedete na sajtu je svedeno na minimum, te bilo koju radnju vi možete završiti u svega nekoliko minuta.

Payoneer Plaćanja

Online registracija je laka i razumna

Registracija na Payoneer servis je prilično laka i brza. Kada pristupite sajtu, potrebno je da pritisnete dugme register i nakon toga počinje process registracije koji se sastoji iz nekoliko koraka. Prvo je potrebno da izaberete da li ćete praviti nalog za fizičko lice ili kompaniju i nakon toga unosite svoje lične podatke (ime, prezime, email adresu i dan rođenja).

U sledećem koraku unosite i ostale potrebne podatke (država stanovanja, grad, adresa stanovanja i broj mobilnog telefona), da bi nakon toga izabrali lozinku, sigurnosno pitanje i dostavili broj identifikacionog dokumenta (možete birati da li će to biti broj lične karte, pasoša ili vozačke dozvole). Naposletku unosite podatke vaše banke, preko koje ćete biti u mogućnosti da primate uplate od strane servisa. Kada završite ove korake vi ste registrovani član ovog servisa za transfer novca.

Personalni podaci korisnika su vrlo sigurni i bezbedni

Payoneer vrlo ozbiljno shvata sigurnosne protokole i poseduju zaštitu najnovije generacije. Prilikom korišćenja istog za uplate ili isplate svi vaši lični i finansijski podaci bi trebali biti zaštićeni u potpunosti od hakera i drugih vrsta prevaranata koji se kreću internetom. Ukoliko promenite bilo koje podatke na vašem nalogu, automatski vam stiže poruka na e-mail od strane njihovog security tima, koji vas obaveštava o promenama. Uprkos tome što imaju vrhunsku zaštitu, oni stalno unose inovacije u sektoru bezbednosti i prate svetske trendove, te smatramo da što se bezbednosti tiče Payoneer je jedan od boljih servisa koji su dostupni našim građanima.

Naknade za transakcije

Sama registracija na sajtu Payoneer-a je potpuno besplatna, kao i izrada Payoneer kartice. Postoji godišnje održavanje naloga koje se naplaćuje jednom godišnje u visini od $29.95, što zaista nije velika suma. Poređenja radi većina domaćih banaka naplaćuje, skoro duplo veći mesečni iznos za održavanje računa. Što se ostalih Payoneer fees tiče, oni su sledeći:

Interesantne činjenice i često postavljana pitanja

Na samom kraju ove recenzije pozabavićemo se nekim interesantnim pitanjima vezano za uplate putem Payoneer servisa.

Limiti postoje, ali oni su vrlo prihvatljivi. Naime, podizanje gotovine sa bankomata je limitirano na $5.000 dnevno sa maksimalnim brojem od 20 transakcija. Realno gledano ovaj limit je više nego zadovoljavajući za većinu stanovništva u Srbiji. Maksimalni iznos koji možete dnevno potrošiti sa kartice, kupovinama preko interneta je postavljen na $2.500 dnevno.

Postoje višestruke mogućnosti prijema novca od fizičkih i pravnih lica, kao i plaćanja fizičkim i pravnim licima. Kladionice koje sarađuju sa Payoneer servisom su vrlo respektabilne, što samo pokazuje koliko je ova kompanija ozbiljna i cenjena u svetu.

Najveća i jedina mana Payoneer servisa su Payoneer fees, odnosno iznosi koje kompanija naplaćuje svojim klijentima prilikom svake transakcije. Ipak, imajući u vidu ostale pozitivne strane smatramo da je Payoneer jedan od boljih servisa za transfer novca.

gore