Kako se kladiti i ostvariti profit na Under/Over opkladama?

U današnje vreme postoji zaista mnogo kladioničarksih marketa i igrači mogu da igraju najraznovrsnije igre na svakoj pojedinačnoj utakmici. Prošla su vremena kada se moglo igrati samo na konačan ishod meča i kada je bilo obavezno da se igra minimum četiri utakmice na jednom tiketu. Danas, sportske kladionice nemaju gotovo nikakvih ograničenja prema igračima i igrači imaju mnogo veću slobodu izbora omiljenih opklada.

Ipak, jedna od opklada, odnosno marketa, koji je preživelo zub vremena je Under/Over market. U ovom članku ćemo detaljno da vam objasnimo šta je Under/Over market, koja su pravila Over/Under opklada, kao i koji su najbolji i najefikasniji Under/Over sistemi klađenja koje možete koristiti u vašoj kladioničarskoj strategiji.

Preporučene kladionice za Under/Over klađenje
Rang Kladionica Utakmica Over/Under Primeri Kvota Dobitna opklada Poseta
1
Mozzart-bet
Sheff UtdMan Utd Over 1.5Under 1.5 1.812.90 2 gola ili više1 gola ili manje Aktuelne ponude Mozzartbet recenzija
2
Maxbet
JuventusAtletico Madrid Over 2.5Under 2.5 2.201.66 3 gola ili više2 gola ili manje Aktuelne ponude MaxBet recenzija
3
22bet
Real MadridPSG Over 2.5Under 2.5 1.532.5 3 gola ili više2 gola ili manje Aktuelne ponude 22bet recenzija
4
1xbet
LiverpoolNapoli Over 1.5Under 1.5 1.882.20 2 gola ili više1 gola ili manje Aktuelne ponude 1xBet recenzija
5
Melbet
Man UtdSassuolo Over 3.5Under 3.5 1.951.90 4 gola ili više3 gola ili manje Aktuelne ponude MELbet recenzija

*Uslovi važe! Kliknite na link \"Aktuelne ponude\" za detalje"

Šta znači Under/Over opklada?

Gotovo smo sigurni da ste se već mnogo puta susretali sa ovom vrstom opklade, ali možda niste znali da je ovo termin koji se koristi u svetu. Ukoliko želite da saznate više o terminima i skraćenicama koje se koriste u svetu sportskog klađenja, onda vam preporučujemo da pročitate naš detaljan kladioničarski rečnik, koji možete naći ovde. Under/Over opklada je termin koji se koristi u mnogim sportovima i postoji veliki broj Under/Over marketa (na golove, poene, kornere, kartone itd.), ali danas ćemo se fokusirati na Under/Over gol market u fudbalu.

Under/Over opklada najprostije rečeno predstavlja opkladu na kojoj se vi kladite da li će biti više ili manje golova na nekoj utakmici. Dakle, ako odigrate under, vi se kladite da će biti ukupno od nula do dva gola na utakmici, a ukoliko odigrate over, vi se kladite da će biti tri ili više golova na utakmici. U kladioničarskom žargonu koji se koristi u Srbiji Under/Over opklada je opklada 0-2 gola (under) ili 3+ (over). Osim ove bazične opklade na više ili manje od 2.5 gola, postoje i druge linije u ovom tipu opklade, ali o tome ćemo pisati malo kasnije.

Pravila Under/Over opklade

Pravila ovog tipa opklade su prilično jednostavna i laka za razumeti. Ukoliko ste igrali under opkladu onda je potrebno da se meč završi sa ukupnim brojem golova ispod tri gola, a ukoliko ste igrali over opkladu potrebno je da budu postignuta tri ili više gola.

Primer:

Na utakmici Premier Lige između ekipa Arsenala i Chelsea sportska kladionica vam nudi dve vrste opklada na ovom gol marketu. Za opkladu Under 2.5 kvota je 1.80, dok je za Over 2.5 opkladu kvota 2.10. Nemojte da vas zbunjuje ova brojka 2.5, jer ona predstavlja takozvanu liniju za golove. Dakle u ovoj situaciji nema nerešenog ishoda, ovo je takozvani 2-way market gde ima samo dva moguća ishoda (ishod ispod 2.5 gola i iznad 2.5 gola). Ukoliko se utakmica završi sa ukupno nula, jednim ili dva gola, opklada je dobitna za sve one koji su igrali Under 2.5 goals, a ukoliko bude tri ili više golova opklada je dobitna za sve one koji su igrali na Over 2.5 goals opkladu.

Under/Over sistemi klađenja

Ovaj kladioničarski market je jedan od onih marketa o kojima je pisano dosta, a postoji i veliki broj strategija i Under/Over sistema klađenja kojima kladioničari mogu da ostvare profit kladeći se u sportskim kladionicama. Naravno, moramo da napomenemo da ne postoji savršen kladioničarski sistem i da svaki kladioničar mora da izabere onaj sistem i strategiju koja najviše pogoduje njegovim preferencijama i potrebama.

Under/Over H2H sistem

Jedan od najstarijih sistema kada je ovaj market u pitanju. Filozofija iza ovog sistema je da se gledaju prethodni susreti ekipa koje igraju i da se na osnovu istorijskih rezultata predviđa kako će se meč završiti. Dakle, ukoliko su dve ekipe u poslednjih 10 susreta igrale sedam puta sa tri ili više golova, pretpostavlja se da će i ovaj put igrati sličnu utakmicu sa dosta pogodaka. Prednosti ovog sistema su u tome da ne zahveta veliku količinu vremena, da se ove informacije mogu lako naći i da kladioničari u kratkom vremenskom periodu mogu naći utakmice koje žele da odigraju.

Sa druge strane, mi smatramo da raniji susreti nisu kvalitetan i precizan pokazatelj kako će dve ekipe igrati u narednom meču, jer postoje i drugi pokazatelji koji utiču na to (trenutna forma, kvalitet ekipa, taktičke zamisli trenera, vreme itd.)

Under/Over statistički sistem

U poslednje vreme vrlo popularan sistem za klađenje. U principu, koristeći ovu strategiju vi vršite analizu svake ekipe ponaosob, kako igra kod kuće ili na gostovanjima, koliko golova postiže, a koliko golova u proseku prima. Nakon što izvršite detaljnu analizu njihove igre donosite odluku da li se isplati igrati na neki ishod imajući u vidu kolike kvote su postavile sportske kladionice u Srbiji. Generalno, ovaj sistem nije uopšte loš, donosi vrlo solidne rezultate u kontinuitetu, ali oduzima dosta vremena, jer je potrebno detaljno izanalizirati svaku ekipu i na osnovu prikupljenih podataka doneti pravilnu odluku.

Under/Over sistem klađenja uživo

Under/Over statistički sistem

Klađenje uživo je posebna kladioničarska disciplina, koja zahteva brzo razmišljanje i brzo donošenje odluka, ali ukoliko iskombinujete klađenje pre početka utakmice i klađenje uživo, možete igrati jedan vrlo efikasan Under/Over sistem klađenja. Naime, pre početka utakmice odigrate opkladu za koju smatrate da će biti dobitna i onda u toku utakmice, ako vaša opklada ide u željenom smeru, igrate uživo kontra opkladu kako biste napravili sigurnu opkladu.

Evo i primera:

Na utakmici između Arsenala i Chelsea u Premier ligi ste odigrali pre početka utakmice opkladu Over 2.5 gola. Kada utakmica počne i ukoliko se postigne jedan ili dva gola u toku prvog poluvremena, onda se uživo kladite na opkladu Under 2.5 gola po znatno višoj kvoti i sa manjim ulogom i na taj način pravite sigurnu opkladu gde ćete ostvariti profit u svakom slučaju. Ovaj vid sportskog klađenja može biti vrlo profitabilan, ali je i prilično riskantan, jer zahteva brzo razmišljanje i brzo kalkulisanje uloga u odnosu na kvotu koja je u tom momentu postavljena na market za uživo klađenje.

Zaključak

Kao što smo već napomenuli Under/Over kladioničarski market je jedan vrlo zanimljiv market koji pruža mnogo mogućnosti kladioničarima da ostvare solidan profit od sportskog klađenja. Ono što je bitno je da se dobro poznaju pravila Under/Over marketa, kao i da se ima u vidu da ne postoji savršen sistem za sportsko klađenje. Prednosti ovog marketa su svakako činjenica da je market koji ima samo dva moguća ishoda, da je lak za razumevanje, kao i da su kvote uglavnom više nego dobre.

Mana gotovo i da nema, iako bi neki rekli da je ovaj market čisto kockanje, kao na primer na ruletu igranje na crveno ili crno. Mi se ne slažemo sa takvim mišljenjima, jer ako se dobro spremite i uradite detaljnu analizu, postoje velike šanse da ćete uspeti da pobedite sportske kladionice igrajući Under/Over sistem.

Drugi sistemi za sportsko kladjenje
gore