Šta su Greb Greb kartice i kada su nastale?

Greb Greb kartice su vrlo popularna forma kockanja, kako u Srbiji, regionu, tako i u svetu. Ovo prvenstveno iz razloga što igrači imaju mogućnost da osvoje instant nagrade, što ovu formu kockanja čini izrazito privlačnom. Postoji više vrsta i tipova greb greb kartica, od onih koje koštaju svega nekoliko desetina dinara i imaju umerene novčane nagrade, do onih skupljih koje nude igračima potencijalne dobitke u milionima dinara i vrlo skupni robnim nagradama.

Najbolje Online Kladionice 2024

Rang Kladionica Bonus* Povrat igraču Mobile Ocena Posetite
1 Maxbet Poklon Tiket od 1000 RSD
+ 10 Dana Besplatne Igre
98.81% Da 4.8 Kladite se sada! Maxbet Recenzija
2 Mozzart Bet 100 000 RSD 96.48% Da 4.8 Kladite se sada! Mozzart Bet Recenzija
3 MELbet 11 000 RSD 97.27% Da 4.7 Kladite se sada! MELbet Recenzija
Greb Greb igra

Iako je ova forma kockanja jedna od najmlađih, pošto je nastala tek u drugoj polovini XX veka, očigledno je da popularnost greb greb kartica raste velikom brzinom i samo je pitanje dana kada će postati jedan od najpopularnijih vidova kockanja u svetu. Prve greb greb instant srećke su se pojavile u Sjedinjenim Američkim državama 1974. godine, kada je Džon Kiza napravio prvu kompjuterski generisanu instant lutrijsku igru. Od tada, do danas instant srećke su samo nastavile da dobijaju na popularnosti širom sveta. I u Srbiji ovaj vid igara na sreću je vrlo popularan, a isključivi monopol na privređivanja ovog vida igara na sreću ima Državna Lutrija Srbije.

Kako se igra Greb Greb?

Pravila ove igre su vrlo jednostavna, mada uspeh zavisi od pojedinačnih specijalnih pravila koje svaka greb greb kartica ima. Osnovno pravilo je da se izgrebe dva, tri ili više delova kartice i da se prikažu skriveni simboli, brojevi ili slova. Ukoliko uspete da izgrebete iste simbole, brojeve ili slova, onda ste vi dobitnik. Postoje naravno i komplikovanije greb greb kartice, gde je potrebno sklopiti komplikovanije šeme, međutim klasične grebalice se odnose na sklapanje dva ili tri ista simbola.

Greb greb kartice se u Srbiji mogu kupiti samo u za to predviđenim poslovnicama i trafikama koje sarađuju sa Državnom lutrijom Srbije, dok u svetu postoje i online greb greb kartice. Ovaj vid zabave je takođe vrlo popularan, ali kao što smo već napomenuli ne postoji mogućnost igranja ovih srećki u kazinima i online kladionice u Srbiji, dok na oficijelnoj stranici državne lutrije Srbije postoji nekoliko e-srećki koje se mogu igrati i online.

Greb greb kartice u Srbiji i koje igre postoje?

Državna lutrija Srbije koji je ekskluzivni privređivač ove vrste igara na sreću u Srbiji se trudi da u svakom momentu svojim korisnicima ponudi širok spektar zanimljivih i isplativih greb greb igara. Trenutno u ponudi igrači iz Srbije mogu da izaberu između više od deset različitih greb greb igara, koje nude neke zaista impresivne nagrade. Evo spiska trenutno aktivnih instant srećki koje nudi Državna Lutrija Srbije:

Par Nepar

Par Nepar igra

Prilično jednostavna greb greb igra, gde je potrebno pronaći dva identična parna ili neparna broja na kartici. Cena srećke nije velika i iznosi tek 150,00 dinara, ali je fond nagrada prilično izdašan, pošto postoje ukupno četiri premije u iznosu od 4.500.000,00 dinara. Svi eventualni dobici koji se dobiju na ovoj greb greb kartici isplaćuju se na licu mesta kod ovlašćenih agenata prodaje, osim glavne premije, koja se isplaćuje isključivo u sedištu Državne lutrije Srbije.

Kolo Sreće

Ovo je takođe jedna od jeftinijih greb greb kartica, pošto jedna kartica košta 100,00 dinara. Da biste osvojili neku nagradu na ovoj grebalici, potrebno je da uparite bilo koja tri dobitna broja sa bilo kojim brojem koji imate na sreći. Uz to, ova igra ima i jednu dodatnu sporednu igru, te ukoliko izgrebete simbol novca, automatski dobijate iznos od 4.000,00 dinara. Maksimalni iznos novca koji možete dobiti na ovoj greb greb kartici je 3.000.000,00 dinara. Kao i kod prethodne greb greb kartice, glavna premija se isplaćuje u sedištu privređivača, dok se sve ostale nagrade isplaćuju na prodajnim mestima.

20x veća sreća

Ovo je jedna od skupljih srećki (košta 200,00 dinara), ali isto tako daje vrlo izdašne nagrade potencijalnim osvajačima istih. Greb Greb nagrada ove igre može da ide do maksimalnih 6.000.000, dinara, a da biste osvojili bilo koju nagradu potrebno je da uparite pet istih brojeva sa jednim od brojeva na vašoj greb greb kartici. Uz to na ovoj grebalici postoji svojevrstan bonus, odnosno da budemo precizni tri bonusa, pošto ako izgrebete znak X5 vaša potencijalna nagrada se uvećava pet puta, ako izgrebete znak X10, vaša potencijalna nagrada se uvećava deset puta, a ako izgrebete znak X20 vaša potencijalna nagrada se uvećava čak dvadeset puta.

Instant Loto

Vrlo zanimljiva greb greb kartica, koja oponaša popularnu igru loto. Cena srećke je simbolična i košta svega 80,00 dinara, a potencijalni dobici mogu da idu i do 2.500.000,00 dinara. Pravila ove greb greb kartice su vrlo jednostavna, pošto je potrebno upariti od dva do šest simbola kako bi dobili neku nagradu. Naravno sa većim brojem uparenih simbola vaša potencijalna nagrada i raste. Možemo slobodno reći da je ovo jedna od boljih greb greb igara imajući u vido odnos cene i visine nagrada.

Pun Pogodak

Pun Pogodak igra

Ova instant srećka za temu ima kuglanje, te da bi ste bili u mogućnosti da osvojite neke nagrade, potrebno je da ogrebete i uparite simbole koji se nalaze ispod čunjeva i kugle za kuglanje. Cena ove srećke je u srednjem rangu, pošto je njena cena 100,00 dinara, a maksimalni iznos glavne premije iznosi vrlo solidnih 4.000.000,00 dinara. Ova srećka nema nikakvih dodatnih sporednih igara, te je kao što smo već napomenuli prilično lagana za igranje.

Pod srećnom zvezdom

Još jedna srećka Državne lutrije Srbije koja košta svega 100,00 dinara, ali sa malo manjim maksimalnim isplatnim fondom nego neke ranije, jer je glavna premija iznos od 3.200.000,00 dinara. Da biste osvojili neku nagradu na ovoj instant srećki potrebno je da pronađete tri ista znaka i da ga povežete sa multiplikatorom greb greb srećke. Smatramo da ova srećka nije jedna od boljih koje Državna lutrija Srbije ima u ponudi, iz prostog razloga što je potrebno upariti tri različita znaka, a na sve to i multiplikator, te je glavna premija nešto niža od drugih koje postoje u ponudi, te ne preporučujemo ovu grebalicu kao izrazito povoljnu.

Kaseta

Srećka sa niskom cenom od 80,00 dinara i nižim nagradnim fondom. Glavna premija je postavljena na iznos od 2.200.000,00 dinara, a da bi bili u mogućnosti da osvojite neku nagradu potrebno je da pronađete dva identična simbola. Ukoliko pronađete simbol duple note, onda se vaš iznos dobitka na greb greb kartici duplira, a ako pronađete simbol novca iznos se multiplicira.

Grand Prix

Instant srećka interesantnog izgleda, gde imate mogućnost da odigrate nekoliko odvojenih igara. Pravila su jednostavna, pošto je potrebno upariti svoj broj sa kartice sa dobitnim brojem i na taj način dobijate nagradu. Cena ove srećke je 100,00 dinara, a iznos premije je 3.000.000,00 dinara, što ovu srećku svrstava u red boljih greb greb igara koje nudi Državna lutrija Srbije.

3x veća sreća

Jeftina i jednostavna instant srećka Državne lutrije Srbije u kojoj je potrebno da pronađete tri identična simbola kako bi osvojili neku nagradu. Ako uz to pronađete i simbol 3X onda se vaš osvojeni iznos multiplicira tri puta. Cena srećke je 80,00 dinara, a maksimalna premija je 2.100.000,00 dinara. Iako nagradni fond nije impresivan, cena je niska, a srećka je vrlo jednostavna, te smatramo da je ovo jedna od boljih srećki kada uporedimo cenu i potencijalni dobitak.

Cafe Keš

Jedna od najlošije izvedenih instant srećki koja je trenutno u ponudi Državne lutrije Srbije. Iako je cena niska, od svega 80,00 dinara, nagradni fond je skroman, te je glavna premija postavljena u isnosu od samo 777.000,00 dinara. Uz sve to igra nije jednostavna i potrebno je pronaći tri ista simbola ispod emulzije kako bi bili u mogućnosti da dobijete neki novčani iznos. Ovu greb greb karticu svakako ne preporučujemo.

E-srećke Državne lutrije Srbije

E-srećke od Državne lutrije Srbije

Već smo u ovom tekstu napomenuli kako postoje elektronske srećke u svetu, te da kod nas jedino Državna lutrija Srbije ima monopol na priređivanje ovog vida igara na sreću. Na oficijelnom sajtu Lutrije Srbije možete pronaći trenutno pet igara, koje se mogu igrati za pravi novac, ali isto tako mogu da se probaju i u demo modu. Igranje u demo modu je nešto što zaista podržavamo, jer na taj način igrači mogu da probaju kako igre izgledaju i da se naviknu na pravila pre nego počnu da igraju sa svojim novcem.

E-srećke koje su trenutno u ponudi su:

XOX

Srećka bazirana na jednostavnoj igri XO. Kada krenete da igrate ovu igru treba da ogrebete devet polja i da se nadate da ćete imati u jednoj liniji (horizontalnoj, vertikalnoj ili dijagonalnoj) tri ista simbola X ili O. Minimalna uplata je 20,00 dinara, a maksimalni dobitak 200.000,00 dinara. Dizajn i ideja su odlični, dodaju malo na zanimljivosti, te vam svakako preporučujemo da probate ovu igru.

Bubamara

Ova e-srećka ima za temu bubamare i cveće. Nama se nije dojmila vizuelno, potrebno je izgrebati tri ista simbola. Minimalna uplata je 20,00 dinara, a maksimalna na taj ulog je 200.000,00 dinara, mada što se ulaže veći iznos, veći je i potencijalni dobitak.

Slatki Keš

Zanimljiva igra, koja za temu ima bombone i slatkiše. Iako je sve nekako ružičasto i dečije, nama se sama srećka svidela, pošto je potrebno upariti donje simbole sa jednim od dva gornja simbola, kako bi dobili neku nagradu. Minimalni ulog je 20,00 dinara, maksimalni ulog je 100,00 dinara po greb greb srećki, a maksimalni dobitak je u rangu od 200.000,00 do 1.000.000,00 dinara.

Kockice

Ovo je e-srećka koja nam se nije preterano dopala. Potrebno je izgrebati šest polja i još šest dodatnih polja sa kockicama i cela igra je nekako konfuzna. Minimalni ulog je 20,00 dinara, a maksimalni dobitak 200.000,00 dinara, sa tim da se može povećavati ulog do maksimalnih 100,00 dinara. Mi ne preporučujemo ovu igru, pošto je komplikovana i ne baš preterano zabavna.

Žuća

Poslednja igra koja je u ponudi Državne lutrije Srbije je igra Žuća. Na e-srećci se nalazi šest simbola pseće šape i šest dodatnih simbola za visinu nagrade. Potrebno je da na simbolu šape dobijete zbir sedam, a onda pored tog simbola da ogrebete nagradu koju ste osvojili. Pomalo konfuzna pravila, ali igra je lepo dizajnirana, te ju je zabavno igrati makar neko vreme. Minimalni ulog je 20,00 dinara, dok je maksimalni ulog 100,00 dinara po jednoj igri.

Strategije igranja Greb greb kartica

Karte Greb Greb od Državne lutrije Srbije

Kao što ste mogli do sada da pročitate u ovoj članku, greb greb kartice su apsolutno nezavisne od vašeg znanja i umeća, te potencijalni dobici zavise isključivo od sreće. Ipak, postoji nekoliko trikova kojima možete da povećate svoje šanse da dobijete na ovim popularnim instant grebalicama. Pre svega potrebno je pažljivo birati koje grebalice ćete kupovati. Kao što smo vam mi pokazali u ovom članku, postoje grebalice koje su lakše i koje su teže za igru, pa je potrebno uporediti lakoću dobijanja nagrada sa nagradnim fondom i naravno cenom greb greb kartice.

Kada se odlučite za onu koja najviše odgovara vašim preferencijama, onda je potrebno takođe i da kupujete svoje grebalice na gomilama. Kupovinom samo jedne ili dve grebalice vi zapravo smanjujete svoje šanse za dobitak, ali ako kupite desetine istih na istom mestu postoji realna šansa da ćete nešto i osvojiti. Na kraju bitno je dobro razmisliti koliki vam je budžet za kupovinu greb greb kartica i nikada nemojte trošiti više nego što se odredili u prvobitnom planu. Na taj način izbegavate da se nađete u neprijatnoj situaciji da ostanete bez novca.

Vredi li se zabavljati sa greb greb karticama

Jedina bitna stvar koju stalno morate imati na umu je da su instant srećke zaista samo igra na sreću i da ne postoji dokazan način da se poveća vaša šansa za dobitkom. Bitno je da pratite vesti i da ne igrate one srećke kod kojih je već izvučena glavna nagrada, jer privređivači ponekad ostave te srećke u opticaju, kako bi ih prodali što više. Ukoliko volite da igrate greb greb srećke, onda budite skromni, nemojte mnogo para trošiti na iste, nego odredite budžet i igrajte sa njim. Srećno!

gore