Kako se kladiti na sigurno i ostvarivati profit

Iako u svetu sportskog klađenja vlada mišljenje da ne postoji 100% sigurna opklada i da je sve stvar znanja, iskustva i sreće, postoje sistemi sportskog klađenja, koji onima koji ih koriste mogu doneti siguran profit na duži vremenski period. Ovde ne mislimo na takozvane dojave i sigurice koje pokušavaju da vam plasiraju prevaranti putem društvenih mreža, nego govorimo o kompletno legalnom i dokazanom načinu i sistemu kojim možete dobiti na kladionici sigurno.

To zapravo i nije kladioničarski sistem, nego kompletna kladioničarska disciplina koja zahteva visok nivo samodiscipline, odlično poznavanje materije sportskog klađenja, kao i neke pomoćne softvere koji vam pomažu prilikom postavljanja opklada na mečeve koje želite da igrate. Kako ne bismo dužili dalje, u ovom članku predstavićemo vam disciplinu sigurnog klađenja koja se zove matched betting.

Šta je matched betting i da li je ovo legalan način klađenja?

Sigurnom Opkladom

Jedno od prvih pitanja koje svaki čovek koji se po prvi put susretne sa matched bettingom pita, je da li je ovo legalan način sportskog klađenja. Odgovor je, DA! Matched betting je apsolutno legalan način sportskog klađenja, mada mnoge sportske kladionice ne gledaju blagonaklono na igrače koji se bave ovakvim vidom sportskog klađenja, samo iz razloga što većina sportskih kladionica ne voli kada ih neko pobeđuje i kada im konstantno uzima novac. Ovaj vid klađenja dobija sve više poklonika upravo iz razloga što se smatra investicijom niskog rizika. Drugi naziv za ovu vrstu sportskog klađenja, je i lov na bonuse, jer kladioničari koristeći promocije i bonuse koje im daje sportska kladionica pokrivaju sve moguće ishode jednog meča i ostvaruju profit.

Šta je zapravo matched betting i zašto se smatra sure bet (sigurnom opkladom)? Matched betting je više vid investicije, nego vid sportskog klađenja iz prostog razloga jer vi koristite ponude sportskih kladionica kako bi ostvarili profit. Takođe, nije vam potrebna nikakva dodatna oprema da biste se bavili ovim vidom sportskog klađenja. Potrebno je da imate stabilnu internet konekciju, kućni računar ili mobilni aparat i možete početi sa pravljenjem sigurnog mesečnog profita. Ako ste početnik u svetu sportskog klađenja, matched betting vam se može učiniti prilično komplikovanim u samom startu, ali ako pažljivo budete pročitali ovaj članak do kraja, uvidećete da je ovaj vid klađenja prilično jednostavan u svojoj suštini.

Na samom startu potrebno je da shvatite da pravljenje sure bet opklada nije jednostavan posao koji može da se obavi u samo nekoliko minuta. Potrebno je da budete fokusirani, da detaljno vršite istraživanje marketa i da budete vrlo disciplinovani, kako bi bili u mogućnosti da konstantno dobijate sigurno na kladionici.

Kako funkcioniše matched betting?

Opšte je poznata činjenica da sportske kladionice daju novim igračima bonuse dobrodošlice, kao i da svojim već postojećim korisnicima periodično daju bonuse i promocije, kako bi ih nagradili i zadržali da se klade kod njih. Ukratko, matched betting je način da ostvarite profit na kladionici na taj način što ćete iskorišćavati bonuse i promocije koje vam kladionice daju potpuno besplatno. Evo i kako:

U matched betting-u imate dva tipa opklade, BACK opkladu i LAY opkladu. Ukoliko vam ovi izrazi nisu poznati mi ćemo ih ukratko objasniti, kako bi mogli da pratite ovu odličnu disciplinu sportskog klađenja. Takođe, predlažemo vam da pročitate naš rečnik termina i skraćenica u sportskom klađenju, kako bi lakše mogli da pratite ovaj članak.

Kombinovanje ova dva vida opklada je zapravo cela filozofija matched betting-a. Potrebno je da postavite dve suprotne opklade, koje poništavaju jedna drugu i na taj način nema gubitka i nema rizika.

Kako iskoristiti bonuse i promocije?

Da bi mogli da maksimizirate profit od matched betting-a i da pravite sigurne opklade, potrebno je da kombinujete besplatne opklade i bonuse koje vam daju sportske kladionice sa tehnikom matched betting-a koju smo malo pre objasnili. Kada sportske kladionice daju bonuse i promocije oni uvek postavljaju pravila i uslove, te vam preporučujemo da uvek pažljivo pročitate iste, kako ne bi došlo do nepredviđenih problema. Postoje dve moguće situacije kada su bonusi i promocije koje vam sportske kladionice daju u pitanju:

Kladionice u kojima možete postaviti sigurne opklade
Rang Kladionica Bonus* Povrat igraču Mobile Ocena Posetite
1 Maxbet Poklon Tiket od 1000 RSD
+ 10 Dana Besplatne Igre
98.81% Da 4.8 Kladite se sada! Maxbet Recenzija
2 Mozzart Bet 100 000 RSD 96.48% Da 4.8 Kladite se sada! Mozzart Bet Recenzija
3 MELbet 11 000 RSD 97.27% Da 4.7 Kladite se sada! MELbet Recenzija

Tek kada završite proces kvalifikacije za besplatnu opkladu, onda počinje prava zabava i tada se može praviti profit. Sa besplatnom opkladom u vašim rukama, vi možete da pravite profit na taj način što pokrivate sve moguće ishode jedne utakmice. Praktično, vi se kladite sa novcem kladionice, kako bi napravili čist profit.

Proces igranja sa besplatnom opkladom je identičan kao i kada ste se kladili da bi ste se kvalifikovali za besplatnu opkladu. U svrhu objašnjavanja uzećemo primer utakmice na kojoj igrate da će Arsenal pobediti na gostovanju protiv Fulhama. Kvota na taj ishod je u sportskoj kladionici 7.00 (vaša BACK opklada), a na kladioničarskoj berzi je kvota 7.50 (vaša LAY opklada). Pre nego odigrate bilo koji ulog potrebno je da dobro izračunate koliki su vam ulozi potrebni i to radite na sledeći način:

LAY ulog = (kvota za BACK – 1) / (kvota za LAY) * ulog besplatne opklade (na primer 1.000 dinara)

LAY ulog = (7-1) / (7.5) * 1.000 = 800 dinara

Kako bi završili proces matched bet-a potrebno je odigrate na kladioničarskoj berzi LAY opkladu na Fulham sa kvotom 7.50 i ulogom od 800 dinara. Ukoliko Fulham izgubi vi ste dužni isplatiti drugom igraču 5.200 dinara, ali sa druge strane vi dobijate od kladionice gde ste igrali BACK opkladu 6.000 dinara, dakle imate 800 dinara profita. Ukoliko Fulham dobije, vi ne gubite ništa jer ste igrali u kladionici sa besplatnim novcem, a na kladioničarskoj berzi ste u profitu 800 dinara. Kao što vidite, ovo je win-win situacija, odigrali ste sure bet i videli kako se može dobiti sigurno na kladionici!

Zaključak… Da li je ovo zaista sigurno klađenje bez rizika?

U teoriji i na papiru svako može da nauči kako da pravi profit koristeći matched betting strategiju, jer kao što ste videli koristeći BACK i LAY strategiju možete da pokrijete svaki eventualni ishod i da napravite profit. Ipak, treba imati u vidu da ovaj proces ne radi mašina ili kompjuter, nego celokupan proces je u rukama čoveka, te postoji mogućnost ljudske greške, koja se ne može i ne sme zanemariti. Kako bi minimizirali potencijalan rizik, potrebno je da uvek dva puta sve proverite, svaku kvotu i svaku kalkulaciju, kao i da ne žurite sa odabirom utakmica. Veoma je važno pratiti pravila matched betting-a striktno i ne odstupati od istih.

Prednosti matched betting-a: Mane su:
Drugi sistemi za sportsko kladjenje
gore