Metode plaćanja u najboljim Srpskim kladionicama

Metode plaćanja, odnosno uplate depozita, kao i metode isplate iz sportskih kladionica, jedna su od najvažnijih tema sa kojom se svaki sportski kladioničar, koji se kladi online, susreće svakodnevno. Iako se do skoro moglo kladiti online samo u stranim sportskim kladionicama, u poslednjih nekoliko godina i domaći kladioničarski brendovi su uveli online klađenje kao opciju, te su sada opcije igračima iz Srbije proširene. U ovom članku mi ćemo odgovoriti na neka od najpopularnijih pitanja, kao što su šta je internet plaćanje, šta je internet wallet, kao i šta je bank transfer. Na taj način bićete u mogućnosti da na pravi način izaberete najbolji i najisplativiji vid plaćanja u sportskim kladionicama.

Najbolje Online Kladionice 2024

Rang Kladionica Bonus* Povrat igraču Mobile Ocena Posetite
1 Maxbet Poklon Tiket od 1000 RSD
+ 10 Dana Besplatne Igre
98.81% Da 4.8 Kladite se sada! Maxbet Recenzija
2 Mozzart Bet 100 000 RSD 96.48% Da 4.8 Kladite se sada! Mozzart Bet Recenzija
3 MELbet 11 000 RSD 97.27% Da 4.7 Kladite se sada! MELbet Recenzija

Vrste depozitnih i isplatnih metoda

U svakoj online sportskoj kladionici igračima je ponuđen veči ili manji broj uplatnih i isplatnih metoda koje mogu da koriste. Naravno najrasprostranjenija su plaćanja kreditnim i debitnim karticama, ali i plaćanja putem takozvanih e-wallet-a (internet novčanika). Pored ovih najpopularnijih, postoje plaćanja putem bank transfera, elektronskih čekova, vaučera, kao i raznih mobilnih aplikacija za plaćanje. Takođe, u poslednje vreme sve je popularnije plaćanje i kriptovalutama, koje postaju vrlo popularan vid plaćanja.

Kreditne i debitne kartice

Kreditnih i Debitnih Kartica

Pre svega, potrebno je znati da postoji jedna bitna razlika između kreditnih i debitnih kartica. Kod debitnih kartica, vi možete da uplaćujete samo iznos koji imate na kartici u tom momentu, dok kod kreditnih, banka vam omogućava da uplaćujete i određeni iznos preko onoga što imate na kartici u datom momentu. Takođe, proces dobijanja ovih kartica je drugačiji, a u čemu se on razlikuje pročitajte na našoj stranici koja se bavi ovim načinom plaćanja. Gotovo sve online kladionice, kako domaće, tako i strane podržavaju kartice kao vid uplate i isplate za igrače iz Srbije.

Elektronski novčanici (e-wallets)

Internet Wallet

Iako smo sigurni da mnogi čitaoci znaju šta je internet wallet, ipak moramo da objasnimo pojam elektronskog novčanika onima koji nisu toliko upućeni u ovaj termin. Elektronski novčanik je online servis koji svojim korisnicima nudi usluge slanja i primanja novca putem interneta. Ovaj vid transferovanja novca je vrlo siguran i jedan od najpopularnijih vidova uplata i isplata novca sa internet kladionica u Srbiji. Postoji nekoliko popularnih e-wallet servisa koji su dostupni kladioničarima u Srbiji od kojih su svakako najzastupljeniji Skrill (ranije poznat kao Moneybookers), PayPal, NETELLER i Payoneer. Naravno postoje i drugi servisi koji nude ovakav vid usluga ljudima iz Srbije, ali ovi su svakako najpouzdaniji i najkvalitetniji.

Pripejd vaučeri i instant depoziti

Pripejd vaučeri i instant depoziti

Ovaj vid plaćanja je isto vrlo koristan za one koji žele da izvrše depozit u nekoj od sportskih kladionica. Naime, da biste koristili ovaj vid plaćanja potrebno je da uplatite keš novac u neki od servisa koji se bavi konvertovanjem keš novca u elektronski novac, poput servise iPay i da na taj način dobijenim vaučerima izvršite vaš depozit. Prednosti ovakvog vida depozita su brojne, ali ima jednu veliku manu, a to je da nije moguće vršiti isplatu na ove servise, jer oni služe samo za internet plaćanja.

Bank transferi

Bank transfer ili devizna doznaka.

Šta je bank transfer? Bank transfer ili devizna doznaka je način plaćanja online kladionici na taj način što vi vršite transfer novca sa jednog deviznog računa na drugi. Kako bi mogli da koristite ovaj vid uplata na strane i domaće kladionice, morate imati otvoren devizni račun u banci. Kod ovog načina transfera novca vrlo je bitno pažljivo odabrati banku u kojoj ćete otvoriti devizni račun iz razloga brzine transakcija, kao i eventualnih troškova prilikom istih.

U Srbiji postoji nekoliko vrlo kvalitetnih banaka, koje daju primamljivije uslove svojim korisnicima. Jedna stvar koja je negativna kod bank transfera je činjenica da se gubi dosta vremena u transakcijama. U zavisnosti od kladionice do kladionice, uplate se procesuiraju od dva do tri radna dana, a isplate znaju da se čekaju i do sedam radnih dana, što zna da bude prilično frustrirajuće.

Inovacije u svetu sportskog klađenja u ovom sektoru

Što se tiče inovacija u ovom sektoru, možemo slobodno reći da svakim danom kladioničari širom sveta dobijaju nove mogućnosti za uplatu depozita i isplatu svojih dobitaka. Trenutno postoje sportske kladionice gde postoji preko dve stotine uplatnih i isplatnih opcija, što predstavlja zaista impresivan broj. U poslednje vreme vrlo je popularno da se uplaćuje u kripto valutama, od kojih je najpoznatiji naravno Bitcoin (BTC). Plaćanje Bitcoin-om i ostalim kripto valutama je interesantno ljudima koji žele da sačuvaju svoju anonimnost. Kako funkcioniše ovaj vid plaćanja možete pročitati u našem članku o Bitcoin-u. Osim plaćanja u kripto valutama, u poslednje vreme je rasprostranjeno postalo i plaćanje putem mobilnih aplikacija.

U Srbiji jedan od najlakših načina da uplatite novac na stranoj kladionici je postao mCash. Putem mCash-a korisnici mogu lako i u samo nekoliko koraka da vrše uplate, ali i isplate u online kladionicama koje podržavaju ovu opciju. mCash je samo jedna od uplatnih metoda koje mogu da koriste korisnici putem mobilnih aparata. Postoji još nekoliko vrlo kvalitetnih opcija, kao što je na primer Apple Pay. Putem ove aplikacije, korisnici Apple uređaja lako mogu vršiti razne vrste transakcija putem svog mobilnog aparata.

Bezbednost i sigurnost podataka

Gotovo svi ovi načini plaćanja koje smo pomenuli u ovom članku su sigurni za korisnike. Naravno, u zavisnosti od toga šta svaki korisnik preferira, postoje sigurniji, odnosno manje transparentni načini plaćanja. Ukoliko želite da budete anonimni, onda je mnogo bolje koristiti plaćanje putem kripto valuta, a svakako ako ne volite da odajete svoje podatke bilo kome, onda bi trebali izbegavati načine plaćanja kao što su kartice i bank transferi. Možda najprihvatljivija sredstva plaćanja za internet kladioničare su internet novčanici (internet wallet) iz razloga što ovi servisi koriste vrlo visoke sigurnosne protokole, te je malo verovatno da će vaši podaci biti izgubljeni ili da će neko biti u mogućnosti da ukrade iste.

Zaključak

Dakle, ukoliko ste se odlučili da izvršite uplatu na nekoj stranoj ili domaćoj kladionici putem interneta, onda se nadamo da ste našli sve potrebne odgovore u ovom članku. Kao što smo napomenuli, postoji veliki broj mogućnosti kada su uplate i isplate u pitanju, ali svaki put je potrebno da se dobro prouči koliko je potrebno vremena da bi transakcija bila realizovana i da li postoje neki skriveni troškovi prilikom realizacije transakcije.

gore