Šta je zapravo iPay servis i kako funkcioniše?

U jednom od ranijih članaka pisali smo generalno o metodama plaćanja koje su zastupljene ljudima koji žele da se bave sportskim klađenjem, kako u domaćim, tako i u stranim online kladionicama. Ukoliko niste pročitali taj članak, predlažemo da ga pročitate ovde. Svaka online sportska kladionica ima listu depozitnih i isplatnih metoda koje podržava i putem kojih vi možete uplaćivati vaš novac u sportsku kladionicu, ali i podizati eventualne dobitke iz sportske kladionice.

Jedan od popularnih načina depozita je svakako i servis pod nazivom iPay. Ovaj servis je dostupan kladioničarima iz Srbije, te oni mogu prilično lako napraviti nalog i početi da koriste ovaj servis, koji nudi dosta povoljnosti i brze novčane transakcije na internetu. iPay predstavlja siguran i verifikovan način plaćanja elektronskim novcem, koji je licenciran od strane Narodne banke Srbije.

Regionalne sportske kladionice u kojima možete vršiti transakcije putem servisa

iPay Kladionice

Veliki je izbor domaćih kladionica koje nude iPay kao vrstu depozitne i isplatne metode. Pre svega jedna od najpopularnijih sportskih kladionica na ovim prostorima, Meridianbet koja je svakako jedan od lidera na domaćem tržištu u industriji sportskog klađenja nudi ovo sredstvo plaćanja. Uz Meridianbet postoji još nekoliko sportskih kladionica u kojima možete uplaćivati svoja sredstva putem ovog servisa. To su Mozzart sportske kladionice, Brazil Bet, Olimp sportske kladionice, kao i Millennium sportska kladionica. U svim ovim domaćim kladionicama moguće je vršiti iPay uplate putem ovog servisa prilično lako i bez mnogo komplikacija.

Specijalne ponude za korisnike koje nudi iPay servis

Plaćanje putem iPay servisa pored mnogih pogodnosti što se tiče brzine i sigurnosti uplata, nudi vam još dodatne benefite. Naime, postoje specijalne promocije kod domaćih sportskih kladionica, gde ukoliko se odlučite izvršiti uplatu na ovaj način možete osvojiti vrlo zanimljive bonuse. Trenutno u sportskoj kladionici Meridianbet ukoliko izvršite uplatu putem iPay servisa dobijate bonus u visini od 10% od iznosa uplate. Iako ovaj bonus nije veliki, lepo je znati da postoji mogućnost uvećanja vašeg računa u kladionici, ako izvršite uplatu ovim putem. Takođe, i sportska kladionica Olimp svojim korisnicima daje dodatni bonus u vidu novca ukoliko uplate, odnosno deponuju svoja sredstva putem servisa iPay.

Brzina transakcija i mesta gde se još može plaćati iPay-om

Ukoliko se odlučite za ovaj metod plaćanja, budite sigurni da će vaše transakcije da budu procesirane u najkraćem mogućem roku. Uplata putem iPay servisa je trenutna i čim završite proces verifikacije vaše transakcije, novac će biti prebačen. Ukoliko želite da plaćate neke druge stvari osim da dopunjujete račun u online sportskoj kladionici, putem ovog servisa omogućeno vam je i to. Naime, uplatom putem ovog servisa vi možete da plaćate račune za struju, kablovsku televiziju, infostan i mobilni telefon, bez da idete u poštu i čekate u redovima. Takođe možete plaćati razne usluge i dobra na internetu, na mestima koja prihvataju iPay servis kao sredstvo plaćanja.

Benefiti ovog vida plaćanja su mnogostruki. Pre svega ušteda vremena je ogromna, jer celokupna transakcija se završava u svega nekoliko minuta, što u mnogome štedi vreme odlaska do pošte, popunjavanja uplatnica i čekanja u redovima. Takođe, da bi plaćali putem ovog servisa nije potrebno da imate kreditne kartice, nije potrebno čak ni da otvarate bilo kakvu vrstu računa, dovoljno je samo da odete do jednog od iPay distributera i da tamo na licu mesta uplatite novac na vaš nalog ili da se registrujete na sajtu iPay-a.

Prednosti i mane u odnosu na korišćenje platnih kartica (kreditnih i debitinih)

Iako je metoda plaćanja prilično subjektivna stvar, bitno je napomenuti koje su prednosti, a koje mane ovog vida plaćanja. Prednosti su svakako mnogobrojne i jedna od najvažnijih stvari ovog vida plaćanja je činjenica da je iPay jedina kompanija koja ima licencu Narodne banke Srbije za poslovanje u zemlji, što znači da građani mogu bez ikakvih ograničenja plaćati i vršiti uplate preko ovog servisa u bilo kojoj internet ili lokalnoj prodavnici koja ima sklopljen poslovni ugovor sa ovom kompanijom. Takođe, brzina transakcija je trenutna i vrlo sigurna, te sve ove navedene stvari ukazuju na činjenicu da je iPay vrlo praktičan vid plaćanja elektronskim novcem. Mane ovog servisa su pre svega limit od 15.000,00 dinara, koji je maksimalni limit po transakciji, te limit od 30.000,00 dinara na mesečnom nivou, što je prilično nisko, kao i činjenica da za uplatu ili isplatu novca morate ići do najbliže poslovnice.

Maxbet
10 Dana Besplatne Igre
4.8
Maxbet Recenzija
Mozzart Bet
100 000 RSD
4.8
Mozzart Bet Recenzija
MELbet
11 000 RSD
4.7
MELbet Recenzija

Koliko je lako doći do e-novca putem iPay-a?

Korišćenje sevisa je vrlo lako i prilagođeno prosečnom korisniku interneta. Celokupan sajt je dizajniran vrlo lepo, dominiraju svetle boje i sve opcije su lako dostupne. Momenta kada se ulogujete na svoj profil bićete u mogućnosti da birate da li želite da dopunite vaš nalog, platite neki račun ili da pak pošaljete nekome novac. Sve potrebne opcije nalaze se na levoj strani vašeg browser-a, te odatle možete da birate potrebne opcije i pratite instrukcije na ekranu. Od momenta logovanja, pa do završetka bilo koje transakcije prođe u proseku svega nekoliko minuta. Sveobuhvatno, korišćenje iPay uplatnog servisa je vrlo lako i razumljivo, što je za svaku pohvalu. Servis je dostupan na srpskom i engleskom jeziku.

Registracija je vrlo jednostavna i brza

iPay Brzina transakcija

Ukoliko ste shvatili šta je iPay i kako funkcioniše, te želite da počnete koristiti ovaj vid plaćanja putem elektronskog novca, onda je potrebno da se prvo registrujete na oficijalnom sajtu servisa, koji se nalazi na stranici.

Kako bi počeli proces registracije potrebno je pritisnete dugme uloguj se i da nakon toga idete na dugme registrujte se. Nakon toga browser vas automatski prebacuje na stranicu za registraciju, koja se sastoji iz tri koraka. Prvo unosite e-mali adresu, lozinku i odgovor na sigurnosno pitanje. Nakon ovog koraka, potrebno je uneti osnovne podatke (ime, prezime, adresa, grad, broj mobilnog telefona), te nakon ovog koraka sledi poslednji korak u kom prihvatate uslove korišćenja ovog servisa, koje vam preporučujemo da pročitate.

Kompletno legalan, bezbedan i siguran servis za transfer novca

Kao što smo već napomenuli iPay servis je kompletno legalan i licenciran od strane Narodne banke Srbije i upisan je u registar institucija elektronskog novca. Vaš elektronski novac je kompletno siguran, a sve transakcije koje obavite ovim načinom plaćanja su zaštićene visokim nivoom sigurnosti. Apsolutno svi podaci koje ostavite na sajtu, kao i podaci o transakcijama su zaštićeni i možete biti sigurni vaši personalni i finansijski podaci neće biti korišćeni u neke prevarne svrhe.

Prilično visoke naknade za transakcije

U slučaju iPay uplata i ostalih transakcija postoje naknade koje se plaćaju (iPay fees), što je i normalno za ovakav tip servisa. Kao što smo već napomenuli maksimalni mesečni limit za uplatu ovog servisa je postavljen na prilično nizak iznos od 30.000,00 dinara. Naknade za transakcije su sledeće:

Interesantne činjenice i često postavljana pitanja

Za kraj odgovorićemo na neka zanimljiva pitanja koja se najčešće postavljaju vezano za uplate preko iPay servisa.

Ovo je servis koji vam nudi usluge plaćanja elektronskim novcem kako u lokalnim prodavnicama koje imaju tu opciju, tako i na internetu. Ovo je vid plaćanja koji ne zahteva kreditne kartice i vrlo je brz i pouzdan. Elektronski novac predstavlja ekvivalent gotovom novcu kojim se mogu plaćati dobra i usluge kako na internet, tako i u stvarnom životu.

Plaćanje preko ovog servisa je apsolutno sigurno i bezbedno. Nakon što izvršite uplatu dobijate potvrdu da je iznos plaćenj koji ima svoj referentni broj.

Postoje dva načina da se uplati elektronski novac. Preko sajta, odnosno aplikacije ili na jednoj od 400 lokacija u celoj Srbiji. Spisak tih lokacija možete naći na oficijelnom sajtu kompanije.

gore