Kako se kladiti sa Skrill u Srbiji - kompletan vodič

Skrill je elektronski novčanik i servis za transfer novca, koji svojim korisnicima nudi siguran, brz i efikasan metod da transferuju svoja novčana sredstva. Kompanija je osnovana sada već davne 2001. godine, tada pod imenom Moneybookers, ali je 2013. godine urađeno re-brendiranje kompanije i naziv je promenjen u Skrill. Trenutno, brend je svetski lider u pružanju usluga novčanih transfera putem interneta, nebitno da li želite da deponujete novac ili izvršite isplatu sa online kladionice ili kazina, kupujete dobra i usluge preko interneta, ili naprosto želite da pošaljete novac na račun vaših prijatelja, rođaka ili poslovnih partnera.

Iako je elektronski novčanik njihov primarni proizvod, Skrill je takođe veoma konkurentan što se tiče naknada kada se govori o transferima novca. Na vašem računu vi možete da povežete mnoge valute, mada kada jednom napravite prvu transakciju, nije više moguće menjati valutu plaćanja. Još jedna zanimljivost vezana za ovaj servis je činjenica da možete da poručite njihovu pripejd karticu u jednoj od četiri valute. Nažalost, korisnici iz Srbije od 2016. godine ne mogu više koristiti ove kartice pošto Srbija nije u sistemu EEA zemalja koje podržavaju ove Skrill kartice.

Da li domaće kladionice podržavaju ovu metodu plaćanja?

Skrill Kladionice

Prosto neverovatno, ali i pored činjenice da je ovo jedan od najpopularnijih i najkvalitetnijih servisa za transfer novca, samo jedna domaća kladionica prima uplate putem Skrill-a. Reč je o kladionici Meridian bet, koja dozvoljava ovaj način plaćanja, i u kojoj plaćanje preko ovog servisa je identično kao u bilo kojoj drugoj evropskoj respektabilnoj kladionici. Dakle, da biste uplatili novac putem Skrill-a u kladionici Meridianbet potrebno je da odaberete kao uplatni metod ovaj servis i da nakon toga pratite instrukcije. Otvoriće vam se novi prozor u kome treba da unesete svoje osnovne podatke sa svog naloga i nakon toga je potrebno da odaberete iznos koji želite da uplatite.

Poslednji korak je sama uplata i nakon toga, gotovo u istom momentu novac je na vašem računu. Na ovom mestu moramo da izrazimo zabrinutost, zašto druge domaće sportske kladionice nemaju Skrill kao opciju plaćanja, jer njihova evropska i svetska konkurencija u 99% slučajeva ima ovaj elektronski novčanik ako depozitnu i isplatnu opciju. To samo govori o ozbiljnosti i reputaciji ovog elektronskog novčanika, koji je već godinama jedan od najkorišćenijih elektronskih novčanika u svetu.

Nepostojanje aktivnih promocija za igrače koji uplaćuju putem Skrill

Kao što smo već naveli jedina Srpska i regionalna kladionica koja trenutno prima uplate preko servisa, je Meridianbet, ali oni u svojoj ponudi, bar za sada nemaju nikakvu aktivnu promociju za članove koji vrše uplate na ovaj način, što svakako smatramo kao nedostatak.

Naime, jedan broj sportskih kladionica u Evropi i svetu redovno pravi promocije za članove koji vrše uplate preko određenih servisa za plaćanje, pa tako trenutno, na primer, Britanska sportska kladionica William Hill ima aktivnu promociju u kojoj na nedeljnom nivou svojim korisnicima daje mali bonus za besplatne opklade ako izvrše svoju uplatu putem Skrill-a, kladionica Coral takođe daje identičnu promociju, dok na primer sportska kladionica Unibet daje bonus dobrodošlice za nove članove koji izvrše Skrill uplatu u vidu besplatnih opklada sa vrlo izdašnim novčanim iznosom.

Dakle, kao što možemo videti, u inostranstvu respektabilne sportske kladionice itekako vode računa o svojim korisnicima i naprosto ih stimulišu da vrše uplate preko određenih tipova uplata, u ovom slučaju preko popularnog elektronskog novčanika.

Vršite transakcije brzo i efikasno bez ikakvih problema

Ukoliko volite da svoje transakcije obavljate efikasno, brzo i sigurno, onda je Skrill pravo mesto za vas. Sigurnost je na vrhunskom nivou (o čemu ćemo pisati malo kasnije), a brzina transakcija je toliko efikasna, da će vam se ponekad desiti da pomislite da nešto niste uradili dobro. Naime, od momenta odabira načina plaćanja, pa do završetka transakcije neće proći više od jednog minuta.

Transakcija mobilne aplikacije Skrill

Sve što je potrebno da uradite da bi prebacili sredstva sa Skrill-a, na neku sportsku kladionicu, je da se povežete sa svojim nalogom, unesete korisničko ime i šifru i da se odlučite za količinu novca koju želite da uplatite u određenu sportsku kladionicu. Nakon toga, novac će biti prebačen na vaš kladioničarski račun, brzinom svetlosti (odnosno brzinom vaše internet konekcije) i sve što vam preostaje je da počnete da postavljate svoje opklade.

Osim u sportskim kladionicama u regionu i širom sveta, vi možete koristiti Skrill i za mnoge druge stvari. Pre svega novac možete uplaćivati i u online kazina, možete kupovati razna dobra i usluge preko interneta, poput stvari sa Aliexpress-a, ili kompjuterskih igara sa Stream platforme, možete kupovati knjige, garderobu, bebi opremu, pa čak i kompjuterske delove.

Ukoliko postoji način plaćanja Skrill-om, na nekoj internet prodavnici, vi možete kupovati na istoj. Osim kupovine, vi možete primate ili slati novac svojim prijateljima, rodbini ili poslovnim partnerima koji imaju nalog na ovom servisu, a kao posebna pogodnost se more spomenuti i mogućnost da povežete svoj račun sa računom servisa Payoneer, te možete transferovati novac i između ova dva servisa.

Da li je platforma ovog servisa laka za korišćenje?

Jedna od glavnih pozitivnih strana elektronskog novčanika je činjenica da je njihov sajt fantastično dizajniran, a uz to izrazito je user-friendly, odnosno neverovatno je lak za korišćenje. Dakle, ukoliko ste nov korisnik i niste previše izverzirani za korišćenje ovakve vrste servisa, nemate razloga da budete uznemireni, jer Skrill interfejs je napravljen da bude lak i efikasan za korišćenje. Ukoliko pak naiđete na neki problem prilikom registracije ili korišćenja njihovog sajta, možete u svakom trenutku da konsultujete njihovu stranicu za pomoć, ili da pak kontaktirate korisničku podršku koja je vrlo ljubazna i profesionalna.

Maxbet
Poklon Tiket od 1000 RSD
4.8
Kladite se sada!
Mozzart Bet
100 000 RSD
4.8
Kladite se sada!
MELbet
11 000 RSD
4.7
Kladite se sada!

Jednostavna i brza online registracija

Registracija novog naloga na platformi Skrill je brza i jednostavna. Potrebno je proći pet kratkih koraka, kako bi imali registrovan novi nalog. Kada kliknete na dugme registracija u prvom prozoru je potrebno uneti vašu e-mail adresu i izabrati lozinku koju ćete koristiti. U drugom koraku potrebno je upisati svoje personalne podatke, odnosno ime, prezime i datum rođenja i tada prelazite na treći korak u kom unosite državu prebivališta i valutu koju preferirate da koristite.

NAPOMENA: jednom kada odaberete valutu, ne možete je menjati kasnije, te vam preporučujemo da svoj nalog vežete za euro ili američki dolar, pošto srpski dinar nije jedna od ponuđenih opcija. Nakon što ste izabrali zemlju i valutu, u sledećem koraku unosite adresu na kojoj ste prijavljeni, grad u kom živite i poštanski broj. U poslednjem petom koraku unosite broj mobilnog telefona i pristajete na pravila i uslove korišćenja servisa.

Nakon što ste završili ovih pet koraka, Skrill vam automatski šalje e-mail na adresu koju ste ispunili, te je potrebno otvoriti e-mail nalog i klinuti na link, kako bi izvršili autentifikaciju vašeg e-maila. Nakon ove radnje, vaš nalog je kreiran i autorizovan, te se možete ulogovati sa imenom i šifrom koju ste odabrali.

Vrhunska bezbednost i sigurnosni protokoli

Brza i sigurna plaćanja putem interneta od strane Skrill-a

Zaista, nemamo ni promil sumnje da je plaćanje i transfer novca putem Skrill-a, 100% siguran. Sajt koristi SSL enkripciju poslednje generacije, te su vaši personalni i finansijski podaci u potpunosti sigurni. Za sve ove godine svog postojanja, nije bila ni jedna primedba na sigurnosni rad ove kompanije, odnosno nije se desio ni jedan proboj njihovog sigurnosnog sistema.

I pored činjenice da im je sigurnosni sistem zaista vrlo kvalitetan, oni su pre izvesnog vremena odlučili da dodatno pojačaju sigurnosne mere, te su uveli verifikaciju u dva koraka. Ova autentifikacija, poznatija pod skraćenicom 2FA, je dodatni sloj sigurnosti koju ova kompanija nudi svojim korisnicima. Ovaj vid zaštite radi u kooperaciji sa Google aplikacijom, te korisnici dobijaju šestocifreni sigurnosni kod koji unose dodatno prilikom logovanja na Skrill. Sve u svemu ova kompanija koristi vrhunsku zaštitu i svakodnevno radi na usavršavanju iste, što je zaista vrlo pohvalno.

Fiksne i visoke naknade za transakcije

Naravno bilo bi pomalo neozbiljno očekivati da ovako kvalitetna usluga dolazi potpuno besplatno. Iako je sama registracija i otvaranje naloga na Skrill-u apsolutno besplatna, prilikom svake transakcije kompanija će vam naplatiti proviziju. Za svaki depozit sredstava koji vršite na Skrill-u, biće vam naplaćeno 1% od ukupne sume. Ukoliko želite da povučete sredstva sa sajta na bankovni račun ili karticu to će vas koštati 5.5 eura po transakciji, bez obzira na visinu isplate.

Ovde moramo da napomenemo da su ovo samo troškovi Skrill-a i da će vam banka sigurno uzeti još novca prilikom ovih transakcija, te budite spremni i na taj trošak. Ukoliko šaljete novac nekome preko Skrill-a, onda će vam biti naplaćeno 1.45%, ali ako primate novac od nekoga putem servisa, onda je ta usluga u potpunosti besplatna. Kao što možete da vidite kvalitet dolazi sa cenom, te iako su zaista jedan od najboljih servisa za transfer novca, Skrill fees su sve samo ne povoljne. Ipak i pored ovako velikih naknada, Skrill ima našu veliku preporuku, jer je zaista malo servisa ovog tipa koji im mogu parirati.

Interesantne činjenice i često postavljana pitanja

Kako je ovo jedna od najvećih kompanija koja nudi usluge elektronskog novčanika, kao i transfera novca, potrebno je napisati još nekoliko zanimljivih činjenica o Skrill-u u Srbiji. Posebno iz razloga što većina korisnika Srkill-a iz Srbije koristi ovaj način kako bi deponovali i primal novac od sportskih kladionica koje posluju van Republike Srbije.

Ova platna kartica je debitna pripejd kartica koju možete da koristite u preko 35 miliona lokacija širom sveta. Ona je povezana sa vašim elektronskim novčanikom, te na kartici uvek imate onoliko novca koliko ima na vašem elektronskom nalogu. Nažalost ovu karticu mogu da koriste samo stanovnici zemalja koje pripadaju Evropskoj Ekonomskoj Zajednici (EEA), a kojoj ne pripada Republika Srbija.
Postoji opcija kupovine i konverzije kripto valuta u pravi novac putem Skrill-a, te je moguće kupovati veliki broj kripto valuta. Spisak svih valuta koje možete kupovati, možete naći na oficijalnom sajtu, ali ovo je još jedan od pokazatelja zašto je Skrill jedan od lidera na svetskom tržištu. Prate trendove i daju svojim korisnicima sve što im je potrebno. Na kraju moramo da napomenemo da Skrill ima sve naše najiskrenije preporuke i da smatramo da nema kvalitetnog sportskog kladioničara koji ne koristi ovaj servis.
gore