Bingo lutrija Srbije - istorijat i osnovna pravila ove igre na sreću

Bingo je svetski popularna igra na sreću koja se igra radi dobijanja novčanih i robnih nagrada. Kako bi pobedili u Bingo igri potrebno je da na svom listiću ili tiketu imate sve do tada izvučene brojeve iz bubnja i da kada dobijete poslednji broj uzviknete BINGO! Naravno, ovo se odnosi da one koji preferiraju da igraju ovu igru u salama predviđenim za to. Danas, u doba moderne tehnologije, igračima je omogućeno da igraju i preko svojih desktop i mobilnih aparata, te da uživaju u ovoj igri bilo gde i bilo kada.

Najbolje Online Kladionice 2024

Rang Kladionica Bonus* Povrat igraču Mobile Ocena Posetite
1 Maxbet Poklon Tiket od 1000 RSD
+ 10 Dana Besplatne Igre
98.81% Da 4.8 Kladite se sada! Maxbet Recenzija
2 Mozzart Bet 100 000 RSD 96.48% Da 4.8 Kladite se sada! Mozzart Bet Recenzija
3 MELbet 11 000 RSD 97.27% Da 4.7 Kladite se sada! MELbet Recenzija
Bingo Državne lutrije Srbije

Istorija ove zanimljive kockarske igre na sreću datira još iz XVI veka i Italije, gde je varijacija ove igre bila poznata pod imenom “Lo Giuoco del Lotto D’Italia”. Kasnije je iz Italije prešla prvo u Francusku i Nemačku, da bi negde početkom XX veka dospela i do Sjedinjenih država, gde se prvobitno zvala „beano“. Sada već davne 1929. godine, čovek pod imenom Edwin S. Lowe je preimenovao igru u Bingo i napravio više od 6.000 tiketa sa različitim kombinacijama uz pomoć profesora sa Kolumbija Univerziteta, Carl Lefler-a.

On je napravio kompaniju koja je počela da se bavi proizvodnjom bingo listića i učinivši to on je ušao u istoriju, pošto je bingo danas toliko popularna igra da se procenjuje da se nedeljno potroši blizu 90 miliona dolara na tikete samo u Sjedinjenim Američkim državama.

Kako se zapravo igra ova igra?

Nebitno da li želite da igrate bingo u nekoj od sala predviđenih za to, u nekom lokalnom kazinu, da ga igrate preko Državne lutrije Srbije, ili pak u nekoj online sportskoj kladionici ili kazinu, pravila su uvek ista i njih je vrlo lako naučiti. Zapravo, da biste naučili da igrate ovu igru potrebno je svega nekoliko minuta. Da biste uopšte bili u mogućnosti da igrate bingo, potrebno je da kupite tiket, odnosno listić.

Na tom tiketu se nalaze nasumični brojevi koje vi treba da označite kada se neki od njih izvuče iz bubnja. Cilj igre je da se iz bubnja izvuku svi vaši brojevi i tada ste vi pobedili i možete glasno da viknete BINGO! Naravno, uz ovaj glavni cilj, postoji još nekoliko dodatnih ciljeva, kao što je na primer da imate pet brojeva u liniji horizontalno, vertikalno ili po dijagonali, što takođe donosi neki dobitak igraču. Ovo naravno zavisi od tipa igre koju ste odlučili da igrate.

Svaki bingo tiket je drugačiji i ne postoje dva identična. Ako igrate u lokalnoj kladionici ili pratite izvlačenje dobitnika putem TV binga, onda je potrebno da pri ruci imate neki marker kojim ćete označavati dobitne brojeve koji su izvučeni, a ukoliko pak igrate u nekoj onlajn sportskoj kladionici ili kazinu, tada će proces označavanja vaših brojeva biti automatizovan. Jedna bingo igra traje uglavnom oko šezdeset minuta i za to vreme budite sigurni da ćete se dobro zabaviti. Posebnost ove vrste igre, ako je igrate u online sportskim kladionicama ili kazinima je u tome što postoje sobe za ćaskanje, gde igrači komuniciraju između sebe tokom igre i uglavnom se dobro zabavljaju. Jednom kada probate ovaj način zabave, sigurni smo da ćete ga zavoleti odmah, jer je ovo igra na sreću koja se igra sa malim ulozima, a pruža vam dovoljno vremena za uživanje i komunikaciju sa drugim igračima.

Mesta gde možete užvati u ovoj zabavnoj igri na sreću

Kao što smo već napomenuli ova igra može da se igra u specijalizovanim lokalima koji imaju dozvolu od državnog Ministarstva za privređivanje ove vrste igara na sreću, može se igrati Bingo Državne lutrije Srbije, koji se putem TV Binga izvlači periodično, jedanput ili dva puta nedeljno, a takođe se može igrati i u online sportskim kladionicama i kazinima, koji imaju ovu igru u ponudi.

Igra Bingo Državne lutrije Srbije

Što se tiče igre koju privređuje Državna lutrija Srbije postoje posebna pravila po kojima se igra. Naime, u okviru Bingo DLS postoji tri vrste potencijalnih dobitaka, bingo 34, 39 i 40+. Od te tri opcije u svakom kolu jedna opcija mora biti izvučena, što je vrlo povoljno za igrače, jer na taj način mogu biti sigurni da svake nedelje postoji mogućnost dobitka.

Pravila su sledeća: Bingo 34 se zaključuje nakon izvučenog 34-tog broja, te ako nema dobitnika izvlačenje se nastavlja sa smanjenim fondom, dok se ostatak fonda prebacuje u sledeće kolo. Bingo 39 se zaključuje na 39-tom broju, te ukoliko ni tada nema dobitnika, fond se ponovo umanjuje, jedan deo prebacuje u sledeće kolo, a nastavlja se sa igrom. Bingo 40+ se izvlači sve dok se ne dobije dobitnik nedeljnog binga Srbija. Ovo izvlačenje brojeva se odvija na televiziji, te učesnici mogu da učestvuju u bingu uživo što doprinosi zanimljivosti celog procesa.

Uz ovu glavnu igru postoji i nekoliko sporednih igara, kao što su jedan red, dva reda i zamena, kojim lutrija Srbije svojim igračima omogućava da dobiju neke utešne novčane nagrade. Uz sve to igrači koji igraju bingo državne lutrije Srbije imaju mogućnost da učestvuju u izvlačenju bingo plus nagrade koja garantuje jednom srećnom dobitniku novčanu nagradu. Uz sve to, državna lutrija Srbije na svom oficijelnom sajtu nudi mogućnost igračima da uplaćuju svoje tikete online, što je svakako vrlo pohvalno. A ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica, možete posetiti njihovu stranicu za pomoć i tamo se informisati detaljno o pravilima i uslovima igranja binga državne lutrije Srbije.

Ukoliko pak preferirate da igrate ovu igru u nekoj od online sportskih kladionica ili kazina, možemo vam reći da je izbor zaista impresivan. Što se tiče domaćih i regionalnih sportskih kladionica, gotovo da nema brenda koji u svojoj ponudi nema makar jedan tip bingo igre, a što se tiče inostranih brendova, svaki brend u svojoj ponudi nudi igračima i različite bingo igre. Takođe, na internetu možete naći veliki broj usko specijalizovanih veb sajtova, koji svojim igračima nude isključivo ovaj tip igre.

Koje sve vrste bingo igara postoje?

Ako se odlučite igrati bingo online trebate znati da postoji nekoliko varijacija ove zabavne igre koju možete igrati u online sportskim kladionicama i kazinima. To je zapravo i odlična stvar kada govorimo o ovoj igri na sreću, jer postoji nekoliko varijacija ove igre, te vam gotovo nikada neće dosaditi da je igrate. Sa druge strane, to što ima nekoliko varijacija igre, ne znači da ćete morati da učite drugačija pravila, pošto su pravila univerzalna svugde na svetu. Različiti tipovi zapravo daju igračima širi spektar mogućnosti da zarade i da se pri tom još više zabave.

Najpopularnije varijacije bingo igara su sledeće:

90-ball Bingo

Ovo je i dalje verovatno najpopularniji tip bingo igre u celom svetu. Potrebno je pogoditi 15 brojeva koji su raspoređeni na tiketu koji ima devet kolona, u tri reda, sa pet brojeva u svakom redu. Automatizovani program izvlači jedan po jedan broj, sve dok se ne dobije pobednik svake igre. Ova vrsta igre obično nudi tri različite nagrade svojim igračima. Glavna nagrada se isplaćuje kada igrač uspe da dobije svih 15 brojeva. Postoje i utešne nagrade za one kojima je falio jedan ili dva broja da bi popunili ceo tiket.

80-ball Bingo

Igre 80-Ball Bingo

Ovo je jedan od ređih tipova bingo igre, a razlika između njega i 90-ball-a je samo u broju kuglica koje se izvlače (dakle ne izvlače se brojevi od 1 do 90, nego brojevi od 1 do 80). Tiket kod ovog tipa igre izgleda malo drugačije, te ćete na listiću imati četiri kolone i četiri reda, sa ukupno 16 brojeva, koji su obojeni različitim bojama, radi veće preglednosti. Sam listić pomalo podseća na listiće u igrama Lucky Six i Lucky Balls. Kod ove igre postoji nekoliko načina na koji se može osvojiti nagrada, te je to moguće učiniti ako imate sve brojeve, ako pogodite brojeve u svakom ćošku tiketa, ili ako pogodite brojeve u liniji horizontalno, vertikalno ili po dijagonali.

75-ball Bingo

Ova vrsta igre je nastala u Sjedinjenim Američkim državama, gde je i dan danas najpopularnija. Poslednjih godina, ova varijacija bingo igre je zadobila veliku popularnost i u Ujedinjenom Kraljevstvu (Velika Britanija), a glavna stvar kod ovog tipa igre, a što ga odvaja od drugih igara je da postoji samo jedna velika nagrada, te pobednik osvaja veće iznose novca nego u nekim drugim tipovima, jer se u tim tipovima bingo igara nagradni fond deli na veće i manje nagrade. U ovom tipu igre listić se sastoji od pet kolona i pet redova, sa slovima B, I, N, G, i O koja se pojavljuju na gornjem delu listića.

Brojevi su nasumično poređani po listiću, mada postoje pravila gde neki brojevi stoje. Tako, na primer, u koloni B se nalaze samo brojevi od 1 do 15, u koloni I se nalaze samo brojevi od 16 do 30, u koloni N se nalaze samo brojevi od 31 do 45, u koloni G se nalaze samo brojevi od 46 do 60, a u koloni O se nalaze brojevi od 61 do 75. Sveobuhvatno, iako postoji samo jedna nagrada, ovaj tip igre je vrlo zabavan i atraktivan za igrače i nije ni čudo zašto je toliko popularan širom sveta.

30-ball Bingo (brzi bingo)

Igre 30-Ball Bingo

Ukoliko ne volite da gubite puno vremena i volite atraktivne i brze igre, onda je 30-ball pravi tip bingo igre za vas. Drugi naziv za ovu vrstu igre je brzi bingo, iz prostog razloga što se izvlači samo 30 kuglica i igra se završava izrazito brzo. Dakle, ako nemate puno vremena, a želeli bi da se razonodite igrajući svoju omiljenu igru, onda je brza igra od 30 kuglica prava igra za vas. Listić se sastoji od tri kolone i tri reda, te je potrebno pogoditi samo devet brojeva koji se nalaze na listiću nasumično poređani. U nekim varijacijama ove vrste igre, dobijaju se i utešne nagrade kada pogodite horizontalnu, vertikalnu ili dijagonalnu liniju.

Bingo sa 5 linija (Švedski Bingo)

Ovaj tip je nastao u Švedskoj i iz tog razloga se često naziva i Švedskim bingom. Kao i brzi bingo, ovaj tip igre je vrlo brz i atraktivan, a pravila su vrlo jednostavna. Svaki tiket se sastoji od pet redova i pet kolona, ima 75 brojeva, i postoji pet mogućih načina da se pobedi – jedna puna linija, dve pune linije, tri pune linije, četiri pune linije ili ceo tiket. Linije mogu da se popunjavaju horizontalno, vertikalno ili po dijagonali.

Ostali tipovi bingo igara

Igre Age of the Gods Bingo

Iako smo napisali i objasnili sve najzastupljenije tipove bingo igara, moramo se osvrnuti i na neke manje dostupne tipove. Ovde posebno mislimo na brendirane igre, koje su napravljene sa posebnim temama i često prate brendirane slot aparate, poput Age of the Gods, Rainbow Riches i Britains Got Talent. Ove brendirane igre se uglavnom mogu igrati samo u određenim online kazinima i nema ih u ponudi kod srpskih i regionalnih online kladionica i kazina.

Strategije koje će vam pomoći da zaradite novac

Bingo je jedna od najpopularnijih igara na svetu, upravo zbog svoje jednostavnosti i lakoće igranja. Ne postoje garancije da ćete biti u mogućnost da dobijate redovno igrajući ovu igru, jer je to igra koja je automatizovana i koju pokreće i kontroliše RNG (Random Number Generator), odnosno generator nasumičnih brojeva, ali postoje male tajne koje ako implementirate na pravi način možete povećati vaše šanse za dobitak. Evo nekoliko važnih činjenica koje treba imati na umu kada igrate ovu igru na sreću u svom omiljenom lokalu ili online sportskoj kladionici.

Iskustvo je zlata vredno

Online Bingo u Srbiji

Iako su pravila izrazito jednostavna i gotovo svako može da igra nakon samo nekoliko minuta, iskusni igrači će vam svakako posvedočiti da poznavanje pravila nije naprosto dovoljno kada se govori o osvajanju nagrada na bingo igrama. Prva stvar o kojoj morate voditi računa je da u svakom momentu znate koji su potencijalni dobici i kako doći do njih. U nekim varijacijama igara postoji nekoliko načina da se osvoje nagrade, te je izrazito bitno znati sva ta pravila. Kako bi bili još bolji, bitno je da vežbate svoje strategije i na taj način utvrdite, koja vam strategija najviše odgovara, te koji ulozi su najbolji, ko i gde i kada je najbolje igrati bingo.

Da bi ovo uspeli da saznate, a da pri tom ne izgubite novac, mi vam predlažemo da za početak počnete da igrate na nekom od sajtova koji nudi besplatne bingo igre. Na taj način bićete u mogućnost da probate razne strategije i varijacije igranja tiketa, bez bojazni da ćete izgubiti svoj teško zarađeni novac. Tokom vremena, vi ćete biti u mogućnosti da prepoznate koje vam igre najviše odgovaraju i gde postoje mogućnosti osvajanja nagrada.

Kupujte više listića za jednu igru

Ovaj savet se odnosi na igrače koji igraju online bingo, iz razloga što kupovinom više karata u lokalnim prodavnicama, niste u mogućnosti da pratite sve listiće dok igra traje, a što je u potpunosti automatizovano u online sportskim kladionicama i kazinima. Online sobe dozvoljavaju igračima da kupe već broj listića, koji su često po vrlo pristupačnim cenama, te na taj način vi povećavate svoje šanse za eventualnim dobitkom. Kupovina više karata je jedna od najpopularnijih strategija iz prostog razloga što uvećavate svoje šanse za dobitak, a da pri tom ne opterećujete svoju kladioničarsku banku.

Koristite bonuse i promocije

Ovaj savet se takođe odnosi na igrače koji igraju u online bingo sobama. Kazina i online sportske kladionice u Srbiji, često nude svojim igračima razne vidove bonusa i promocija, te na taj način igrači dobijaju besplatne listiće ili bonus novac kojim mogu kupiti iste te listiće. Naš je predlog da uzimate što je moguće više ovih bonusa i promocija, jer na taj način vi uvećavate svoje šanse za dobitkom, a praktično igrate sa novcem online sportske kladionice i kazina. Ovaj vid bonusa i promocija nećete videti kod lokalnih priređivača, pa čak ni kod binga koji priređuje državna lutrija Srbije.

Poznate strategije koje možete pronaći na internetu

Na ovom mestu moramo da se odmah ogradimo i da napomenemo da ne postoji naučno dokazana strategija koja funkcioniše i koja može garantovati siguran profit u ovoj zabavnoj igri. Ovo iz razloga koji smo već naveli, da bingo igru kontroliše generator nasumičnih brojeva (RNG), te niko sa sigurnošću ne može znati koji će sledeći broj izaći iz bubnja. Ipak, poneki igrači su probali da uz pomoć matematike povećaju svoje šanse i dve najpoznatije strategije koje su proistekle iz tih proračuna su:

Granvil strategija – Joseph Granvile je bio finansijski stručnjak, koji se najviše bavio predviđanjem dešavanja na berzi i njegova teorija je najviše korišćena kako bi se predvidela pomeranja akcija na berzama širom sveta. Međutim, njegova teorija može da se primeni i u bingo igrama, odnosno ako pratite Granvilovu strategiju vi bi trebali da prilikom selektovanja brojeva koji se nalaze na listiću da gledate da bude:

  • Jednak broj visokih i niskih brojeva,
  • Jednak broj parnih i neparnih brojeva i
  • Jednak broj brojeva koji se završavaju sa ciframa od 1 do 9. Dakle, nije dobro na listiću imati na primer, 21, 31, 41, 51, nego je bolje imati 23, 36, 41, 58.

Ova strategija se ne može igrati u lokalnim sobama, jer tamo nemate mogućnost da birate svoje brojeve, dok online priređivači svojim klijentima dozvoljavaju da biraju sami svoje brojeve, te se ova strategija može koristiti uglavnom samo na online sajtovima.

Tippet teorija – Leonard Tippet je bio Britanski statističar koji je kreirao jednostavniju strategiju, koja se začudo ne koristi baš često. Njegova strategija se bazira na činjenici da je u bingo igri presudno vreme koje je proteklo. Ako možete da predvidite koliko će igra trajati, onda ćete biti u mogućnosti da predvidite raspon brojeva koji će biti izvučeni. Glavna pravila ove teorije su sledeća:

  • Za kraće igre (kao što je 30-ball bingo) birajte brojeve koji su bliži ili jedinici ili 75-ci.
  • Za duže igre bolje je birati listiće koji imaju više brojeva koji se nalaze u sredini, kao što su 36 ili 37.

Kao što smo već naveli ovo su dve najpopularnije strategije, ali ne postoje čvrsti dokazi da su one zaista i učinkovite, te vam ne preporučujemo da ih slepo pratite.

Smanjite konkurenciju u sobama za igranje

Osvaja više od Državne lutrije Bingo Srbije

Jedna odlična stvar kod igre bingo je u tome da nema veze koliko ljudi učestvuje u istoj, nagradni fond je uvek isti. Dakle, kako bi povećali svoje šanse za dobitkom potrebno je da igrate u sobama gde nema puno igrača. Obično sobe sa visokim nagradama privlače više igrača koji igraju. Mnogo igrača znači manje šanse za dobitak. Iz tog razloga je bitno pratiti vreme i sobe, te birati sobe u kojima nema puno igrača.

Socijalizacija preko uživo ćaskanja

Ako igrate online bingo, predlažemo vam da budete aktivni u sobama za ćaskanje. Ovo iz razloga što ćete uvek biti u mogućnosti da čujete neki dobar savet od iskusnijih igrača, ali u ovim sobama se vrlo često dele i sporedne nagrade, te je bitno biti prisutan u njima.

Izaberite respektabilne sajtove

Sam odabir mesta na kom ćete igrati svoju omiljenu igru je takođe vrlo značajan. Prvo iz razloga što je bitno igrati na licenciranim i legalnim sajtovima, kako bi vaše personalne i finansijske informacije bile sigurne, a drugo iz razloga što najbolji bingo sajtovi svojim novim i regularnim članovima daju i najbolje bonuse i promocije. Iz tog razloga, naš je predlog da pre nego se odlučite da se registrujete na nekom sajtu, pročitate online recenzije tog sajta i odlučite da li je to najbolji sajt na kome želite da deponujete sredstva.

Zabavna igra, koja vam može doneti profit

Na kraju moramo da napomenemo da igrači iz Srbije mogu da igraju bingo preko Državne lutrije Srbije, koja jednom nedeljno organizuje izvlačenje bingo brojeva preko TV ekrana uživo. Ukoliko pak ne želite da igrate bingo Državne lutrije Srbije, postoji mogućnost da se registrujete na neki od svetski poznatih i popularnih sajtova. Sportske kladionice i kazina nude svojim korisnicima uglavnom i bingo igre, međutim postoje i usko specijalizovani sajtovi, gde je moguće isključivo igrati ovu zabavnu i opuštajuću igru.

gore