Klađenje na Bitcoin u Srbiji? Moguće je!

Nije lako ukratko odgovoriti na ovo pitanje, ali možemo reći da je Bitcoin vrsta digitalnog novca koji je stvoren i koji se održava kompletno elektronskim putem. Ono što je posebno interesantno vezano za njega je činjenica da niko ne kontroliše njegovu upotrebu, a proizvodi se od strane programera širom sveta specijalnim postupkom, koji se zove rudarenje (mining). Bitcoin je prva valuta koja je nastala na ovaj način i koja je dovela do revolucije poznate kao tržište kripto-valuta.

Ono što je odlično kod klađenja putem Bitcoina i drugih kripto-valuta je činjenica da je klađenje apsolutno anonimno, te ukoliko želite da se kladite na sportske događaje, a da pri tom izbegnete sve moguće eventualne probleme kao što su bilo koji vidovi državne represije, porezi ili skupe naknade prilikom transakcija, klađenje Bitcoin-ima je pravo rešenje za vas.

Kladionice u kojima možete vršiti uplate putem Bitcoina

Bitcoin Kladionice

Nažalost, trenutno u Srbiji i regionu nema domaćeg brenda među sportskim kladionicama koji prihvata Bitcoin ili bilo koju drugu kripto-valutu kao potencijalno sredstvo plaćanja. Ako smo bili kritički raspoloženi prema domaćim brendovima, koji nemaju Skrill ili PayPal kao sredstvo plaćanja, ovde moramo biti realni i prihvatiti činjenicu da trenutno i u svetu ima vrlo malo sportskih kladionica koje prihvataju kripto-valute kao sredstvo plaćanja.

Naravno postoje specijalizovane sportske kladionice koje su crypto only, kao što su recimo 1XBit.com, Cloudbet ili Sportsbet.io, dok od redovnih sportskih kladionica moramo da spomenemo 1XBet, 22Bet i naravno jednu od najboljih sportskih kladionica u svetu Pinnacle, kao kladionice u kojima je moguće deponovati na ovaj način i kladiti se.

Specijalne ponude koje nude kladionice prilikom uplata Bitcoin-om svojim korisnicima

Iako nema domaćih brendova među sportskim kladionicama, koje nude mogućnost uplate putem Bitcoin-a, kao ni drugih kripto-valuta, kao što smo već napomenuli postoje sportske kladionice koje imaju mogućnost depozita, igranja, ali i isplata u kripto-valutama. Svetske kladionice brinu o svojim igračima i trude se da privole nove igrače da se registruju baš kod njih, te iz tog razloga nude svojim novim i već postojećim korisnicima ponekad vrlo izdašne bonuse i promocije.

Tako, na primer, kladionica 1XBit.com daje bonus dobrodošlice novim korisnicima i izjednačava prvu uplatu do maksimalno 1 Bitcoina, dok neke druge kladionice daju svojim korisnicima redovne promocije, koje se ogledaju u besplatnim opkladama, ili čak ponekad i reload bonusima, gde igrači mogu da povrate deo izgubljenog novca.

Brzina transakcija i mesta gde se još može plaćati Bitcoin kripto-valutom

Što se tiče brzina transakcija, uplata putem Bitcoina je efikasna kao i svaka druga uplata, iz prostog razloga što vi vršite transfer sa vašeg elektronskog novčanika (specijalizovanog za kripto-valute), te su sve te transakcije izrazito brze i pre svega sigurne. Sam proces deponovanja sa elektronskog novčanika na kladionicu po izboru u proseku ne traje duže od par minuta, pošto je potrebno ulogovati se na svoj nalog i odrediti iznos koji želite da deponujete. Nakon toga, kripto-valuta bude deponovana i vi možete početi da se kladite.

Plaćanje Bitcoin-om

Ukoliko pak želite da koristite kripto-valute u neke druge svrhe, budite sigurni da svakim danom dobijate sve više mogućnosti za to. Osim u sportskim kladionicama i kazinima, vi danas možete na ovaj način da kupujete veliki broj dobara i usluga. Koliko je trgovina kripto-valutama uznapredovala, dovoljno govori i podatak da je pre nekoliko meseci u Sjedinjenim Američkim državama izvršena prva kupoprodaja nepokretnosti, te je ta nepokretnost u potpunosti plaćena isključivo Bitcoin-om.

Ovaj i mnogi drugi primeri govore u korist razvoja kripto-valuta i samo je pitanje dana, kada će iste postati jednako razvijeno sredstvo plaćanja kao i standardne valute koje su u opticaju sada već decenijama.

Koliko je lako kupiti, koristiti i trgovati ovim valutama?

Pre nego krenete u svoju prvo kupovinu Bitcoin-a ili neke druge kripto-valute potrebno je otvoriti online elektronske novčanike specijalizovane za ova vid poslovanja. Ovi novčanici funkcionišu gotovo identično kao i klasični elektronski novčanici poput Skrill-a ili NETELLER-a. Dakle, ukoliko već imate otvoren neki od ovih elektronskih novčanika, biće vam izrazito lako da se snađete sa ovim novim tipom novčanika, a ukoliko nikada niste imali dodira sa elektronskim novčanicima, predlažemo vam da pročitate neše tekstove na tu temu. Trenutno u svetu je najpopularniji elektronski novčanik za Bitcoin pod nazivom cex.io, te mi preporučujemo da otvorite nalog kod njih.

Osim putem elektronskih novčanika, moguće je kupovati kripto-valutu i preko Bitcoin automata, koji su u Evropi i svetu postali deo svakodnevnice, a polako dolaze i u region. Trenutno Bitcoin bankomati postoje u Beogradu, Zagrebu, kao i u Sloveniji. Osim toga, stanovnici Republike Srbije mogu kupovati i prodavati svoje Bitcoin-e i preko specijalizovanog sajta za prodaju i kupovinu pod nazivom ECD.

Maxbet
Poklon Tiket od 1000 RSD
4.8
Kladite se sada!
Mozzart Bet
100 000 RSD
4.8
Kladite se sada!
MELbet
11 000 RSD
4.7
Kladite se sada!

Korak po korak do registracije

Već smo u ovom tekstu pričali o tome šta je potrebno kako bi mogli da kupujete ili prodajete kripto-valute, odnosno o neophodnosti posedovanja elektronskog novčanika specijalizovanog za ovaj vid transakcija. Registracija na tim sajtovim je identična kao i registracija na bilo koji drugi sajt za transfer novca, sa tom razlikom da korisnici daju manje personalnih informacija. Jedine informacije koje morate da ostavite prilikom registracije su e-mail adresa i broj telefona, koje morate verifikovati. Nakon uspešne verifikacije e-maila i telefona vi ćete biti u mogućnosti da svojim korisničkim imenom koristite sve benefite elektronskog novčanika za transfer, kupovinu i prodaju kripto-valuta.

Bezbednost i sigurnost podataka prilikom korišćenja kripto-valuta

Bitcoin je prilično sigurna kripto valuta

Kada se govori o sigurnosti i bezbednosti podataka, kao i vaših sredstava prilikom trgovine Bitcoin-om i drugim kripto-valutama, možemo slobodno reći da je jedna od najvećih prednosti ovakve trgovine upravo anonimnost korisnika, što je veliki problem drugih klasičnih valuta prilikom novčanih transakcija na internetu. Dakle, celokupna kupoprodaja je dobro zaštićena velom anonimnosti, a sajtovi svakako koriste zaštitu poslednje generacije što se tiče onih podataka koji se ostavljaju. Stoga smatramo da je trgovina Bitcoin-om i bilo kojom drugom kripto-valutom prilično sigurno.

Naknade za transakcije koje se vrše na ovaj način

Što se tiče naknada za transakcije putem Bitcoina, važno je napomenuti da gotovo sve sportske kladionice koje primaju ovaj vid uplate, ne naplaćuju svojim korisnicima naknade za depozite, dok su naknade prilikom povlačenja novca znatno manje nego kod transakcija koje se obavljaju u tradicionalnim valutama. Ovo prvenstveno iz razloga što kod transakcija kripto-valutama nema posrednika u vidu banke, te samim tim ni nema potrebe za dodatnim naknadama.

Interesantne činjenice i često postavljana pitanja

Iako smo verovatno odgovorili na sva bazična pitanja vezano za kripto-valute, ali i za deponovanje sredstava u Srbiji putem istih, smatramo da na ovom mestu treba da navedemo nekoliko pozitivnih, ali i negativnih stvari vezano za trgovanje, kupovinu i prodaju kripto-valuta.

Apsolutna autonomije prilikom transakcija. Nije vam potreban specifičan softver, potreban vam je samo Bitcoin novčanik.
Niže naknade za transakcije.Manja mogućnost da će vam neko ukrasti personalne i finansijske podatke.
Lakoća plaćanja i direktno plaćanje bez banke i njene provizije.
Volatilnost Bitcoin-a i drugih kripto-valuta koja varira gotovo svakodnevno, te vam ne može pružiti finansijsku sigurnost.
Potrebno je da budete dobro informisani i tehnički potkovani da bi mogli u potpunosti da koristite sve benefite kripto-valuta.
Nepoverenje drugih, koji nisu upoznati sa beneficijama kripto-valuta.

Na kraju, potrebno je napomenuti da iako smatramo da su kripto-valute budućnost trgovanja preko interneta, predlažemo vam da budete ekstremno pažljivi i da dobro promislite pre nego krenete u kupovinu istih i klađenje sa njima.

gore