Kako se kladiti i ostvariti profit kladeći se Azijskim hendikepom?

Pre nego što počnemo da pričamo o Azijskom hendikepu, moramo napomenuti da klađenje sa ovim tipom hendikepa predstavlja napredno klađenje, te ukoliko ste početnik u svetu sportskog klađenja predlažemo da ne počinjete svoj razvoj sa ovim tipom klađenja, jer može biti komplikovan za početnika. Azijski hendikep je nastao u Indoneziji, a planetarnu popularnost je dostigao pre svega zbog svojih prednosti u odnosu na klasični tip sportskog klađenja sa tri ishoda (1X2 sistem). Kao što smo već napomenuli, mnogi smatraju ovaj tip hendikepa prilično komplikovanim, međutim kada se nauče i shvate osnovna pravila i koncept po kome ovaj vid opklade funkcioniše, onda klađenje na fudbal dobija jednu sasvim drugačiju perspektivu.

Najbolje kladionice za Azijski hendikep
Rang Kladionica Utakmica Hendikep Primeri Kvota Dobitna opklada Poseta
1
Maxbet
ValenciaChelsea 0.00.0 2.101.74 pobedapobeda Aktuelne ponude Maxbet recenzija
2
Mozzart-bet
BarcelonaBorussia Dortmund -0.5, -1.0+0.5, +1.0 1.802.10 pobedi sa 1+ golovapobedi sa 1+ golova Aktuelne ponude Mozzartbet recenzija
3
22bet
Zenit St PetersburgLyon 0.00.0 1.802.90 pobedapobeda Aktuelne ponude 22bet recenzija
4
1xbet
LiverpoolNapoli +1.0+1.0 1.802.20 pobedi sa 2+ golovapobedi sa 2+ golova Aktuelne ponude 1xBet recenzija
5
Melbet
Man UtdSassuolo -1.0, -1.5+1.0, +1.5 1.951.90 pobedi sa 2+ golovaizgubiti sa 1 golova Aktuelne ponude MELbet recenzija

*Uslovi važe! Kliknite na link \"Aktuelne ponude\" za detalje"

Šta je zapravo Azijski hendikep?

Azijski hendikep predstavlja tip opklade koja ima za cilj da izjednači snagu dva suprotna tima i da time smanji mogućnosti klasičnog tipa klađenja sa tri ishoda, na tip klađenja sa dva ishoda. Upravo iz tog razloga kvote kod azijskog hendikepa se uglavnom kreću u regionu od 1.80 do 2.00, što znači da je u velikom broju slučajeva verovatnoća da će se jedan od dva ishoda desiti blizu 50%. Razne variable određuju kolika će biti linija azijskog hendikepa na nekom meču i sportske kladionice u obzir uzimaju veliki broj situacionalnih faktora prilikom određivanja te linije. Ti faktori mogu biti:

Ljudi koji prave linije i kvote u sportskim kladionicama uzimajući u obzir sve te faktore određuju kolika je procentualna šansa jedne ekipe da pobedi na meču i na osnovu tih kalkulacija postavljaju linije azijskog hendikepa i kvote na određeni ishod. Uz to kod ovog hendikepa nema tri ishoda kao kod klasičnog klađenja na fudbalske mečeve (pobeda domaćina, nerešen ishod i pobeda gosta), nego postoje samo dve opcije, domaći tim da pokrije hendikep i gostujući tim da pokrije hendikep.

Pravila Azijskog hendikepa

Ostvariti profit kladeći se Azijskim hendikepom

Kako linije azijskog hendikepa mogu biti prilično zbunjujuće za početnike, u ovom članku ćemo objasniti na primerima svaku od osnovnih linija i pravila azijskog hendikepa.

Azijski hendikep 0 (Level Ball, Draw no Bet)

Ova linija se postavlja na utakmicama na kojima nema izrazitog favorita, odnosno kada igraju dve podjenako kvalitetne ekipe. U ovom slučaju obe ekipe počinju sa hendikepom 0, te postoji samo dve moguće opcije na kraju – pobeda domaćina i pobeda gosta. Kao što vidite nema nerešenog ishoda, a ukoliko se meč završi bez pobednika pravilo ovog azijskog hendikepa kaže da će se ulog vratiti igraču.

Primer:

Utakmica između Arsenala i Chelsea u Engleskoj Premier ligi, gde je linija azijskog hendikepa postavljena na AH 0, sa kvotama 1.95 na pobedu Arsenala i 1.95 na pobedu Chelsea.

Ukoliko Arsenal pobedi svi koji su se kladili na pobedu domaće ekipe sa AH 0 linijom će dobiti svoju opkladu, a oni koji su se kladili na pobedu Chelsea gube svoju opkladu. Ako se meč završi nerešeno, ulog se vraća i onima koji su se kladili na Arsenal i onima koji su se kladili na Chelsea. Ukoliko pak pobedi Chelsea, oni koji su se kladili na Arsenal gube, a oni koji su se kladili na Chelsea dobijaju svoju opkladu.

Okrugli Azijski hendikep

Maxbet
Poklon Tiket od 1000 RSD
4.8
Kladite se sada!
Mozzart Bet
100 000 RSD
4.8
Kladite se sada!
MELbet
11 000 RSD
4.7
Kladite se sada!

Podeljeni Azijski hendikep

Zaključak

Na kraju, nadamo se da smo vam uspeli objasniti ukratko šta je azijski hendikep i koja su pravila azijskog hendikepa. Ova vrsta hendikepa je već godinama najzastupljeniji vid sportskog klađenja kako kod profesionalnih kladioničara, tako i kod populacije koja se samo rekreativno kladi, upravo zbog niza pozitivnih stvari koje nudi. Ukoliko uspete da na pravi način razumete kako funkcioniše azijski hendikep, sigurni smo da ćete biti u mogućnosti da ostvarujete dugoročni dobitak igrajući azijski hendikep.

Drugi sistemi za sportsko kladjenje
gore