Kako se kladiti i ostvariti profit kladeći se Azijskim hendikepom?

Pre nego što počnemo da pričamo o Azijskom hendikepu, moramo napomenuti da klađenje sa ovim tipom hendikepa predstavlja napredno klađenje, te ukoliko ste početnik u svetu sportskog klađenja predlažemo da ne počinjete svoj razvoj sa ovim tipom klađenja, jer može biti komplikovan za početnika. Azijski hendikep je nastao u Indoneziji, a planetarnu popularnost je dostigao pre svega zbog svojih prednosti u odnosu na klasični tip sportskog klađenja sa tri ishoda (1X2 sistem). Kao što smo već napomenuli, mnogi smatraju ovaj tip hendikepa prilično komplikovanim, međutim kada se nauče i shvate osnovna pravila i koncept po kome ovaj vid opklade funkcioniše, onda klađenje na fudbal dobija jednu sasvim drugačiju perspektivu.

Najbolje kladionice za Azijski hendikep
Rang Kladionica Utakmica Hendikep Primeri Kvota Dobitna opklada Poseta
1
Circusbet
ValenciaChelsea 0.00.0 2.101.74 pobedapobeda Aktuelne ponude Circusbet.rs recenzija
2
Meridianbet
BarcelonaBorussia Dortmund -0.5, -1.0+0.5, +1.0 1.802.10 pobedi sa 1+ golovapobedi sa 1+ golova Aktuelne ponude Mozzartbet recenzija
3
22bet
Zenit St PetersburgLyon 0.00.0 1.802.90 pobedapobeda Aktuelne ponude 22bet recenzija
4
1xbet
LiverpoolNapoli +1.0+1.0 1.802.20 pobedi sa 2+ golovapobedi sa 2+ golova Aktuelne ponude 1xBet recenzija
5
Melbet
Man UtdSassuolo -1.0, -1.5+1.0, +1.5 1.951.90 pobedi sa 2+ golovaizgubiti sa 1 golova Aktuelne ponude MELbet recenzija

*Uslovi važe! Kliknite na link \"Aktuelne ponude\" za detalje"

Šta je zapravo Azijski hendikep?

Azijski hendikep predstavlja tip opklade koja ima za cilj da izjednači snagu dva suprotna tima i da time smanji mogućnosti klasičnog tipa klađenja sa tri ishoda, na tip klađenja sa dva ishoda. Upravo iz tog razloga kvote kod azijskog hendikepa se uglavnom kreću u regionu od 1.80 do 2.00, što znači da je u velikom broju slučajeva verovatnoća da će se jedan od dva ishoda desiti blizu 50%. Razne variable određuju kolika će biti linija azijskog hendikepa na nekom meču i sportske kladionice u obzir uzimaju veliki broj situacionalnih faktora prilikom određivanja te linije. Ti faktori mogu biti:

Ljudi koji prave linije i kvote u sportskim kladionicama uzimajući u obzir sve te faktore određuju kolika je procentualna šansa jedne ekipe da pobedi na meču i na osnovu tih kalkulacija postavljaju linije azijskog hendikepa i kvote na određeni ishod. Uz to kod ovog hendikepa nema tri ishoda kao kod klasičnog klađenja na fudbalske mečeve (pobeda domaćina, nerešen ishod i pobeda gosta), nego postoje samo dve opcije, domaći tim da pokrije hendikep i gostujući tim da pokrije hendikep.

Pravila Azijskog hendikepa

Ostvariti profit kladeći se Azijskim hendikepom

Kako linije azijskog hendikepa mogu biti prilično zbunjujuće za početnike, u ovom članku ćemo objasniti na primerima svaku od osnovnih linija i pravila azijskog hendikepa.

Azijski hendikep 0 (Level Ball, Draw no Bet)

Ova linija se postavlja na utakmicama na kojima nema izrazitog favorita, odnosno kada igraju dve podjenako kvalitetne ekipe. U ovom slučaju obe ekipe počinju sa hendikepom 0, te postoji samo dve moguće opcije na kraju – pobeda domaćina i pobeda gosta. Kao što vidite nema nerešenog ishoda, a ukoliko se meč završi bez pobednika pravilo ovog azijskog hendikepa kaže da će se ulog vratiti igraču.

Primer:

Utakmica između Arsenala i Chelsea u Engleskoj Premier ligi, gde je linija azijskog hendikepa postavljena na AH 0, sa kvotama 1.95 na pobedu Arsenala i 1.95 na pobedu Chelsea.

Ukoliko Arsenal pobedi svi koji su se kladili na pobedu domaće ekipe sa AH 0 linijom će dobiti svoju opkladu, a oni koji su se kladili na pobedu Chelsea gube svoju opkladu. Ako se meč završi nerešeno, ulog se vraća i onima koji su se kladili na Arsenal i onima koji su se kladili na Chelsea. Ukoliko pak pobedi Chelsea, oni koji su se kladili na Arsenal gube, a oni koji su se kladili na Chelsea dobijaju svoju opkladu.

Okrugli Azijski hendikep

Circusbet.rs
Maxbet
50 000 RSD
5
Maxbet Recenzija
Meridianbet
1 500 RSD
4.8
Meridianbet Recenzija

Podeljeni Azijski hendikep

Zaključak

Na kraju, nadamo se da smo vam uspeli objasniti ukratko šta je azijski hendikep i koja su pravila azijskog hendikepa. Ova vrsta hendikepa je već godinama najzastupljeniji vid sportskog klađenja kako kod profesionalnih kladioničara, tako i kod populacije koja se samo rekreativno kladi, upravo zbog niza pozitivnih stvari koje nudi. Ukoliko uspete da na pravi način razumete kako funkcioniše azijski hendikep, sigurni smo da ćete biti u mogućnosti da ostvarujete dugoročni dobitak igrajući azijski hendikep.

Drugi sistemi za sportsko kladjenje
gore