mCash je novi način vršenja uplata za korisnike u regionu

mCash je dodatna usluga koju vam u Srbiji pruža Telenor banka i putem koje usluge korisnici mogu da uz pomoć telefona, a kompletno bez platne kartice, podignu novac, izvrše uplatu novca, ili naprosto provere stanje na svom računu i to na bilo kom bankomatu Telenor banke. Kako bi bili u mogućnosti da koriste ovu uslugu, korisnici treba da imaju aktivan račun u Telenor banci, da su rezidenti u Republici Srbiji, kao i da imaju instaliranu i personalizovanu aplikaciju Telenor banke na svom mobilnom aparatu.

Dakle, rezidenti u Srbiji mogu koristiti mCash kako bi vršili transakcije sa svog platnog računa, pri čemu je istima omogućeno da to vrše u dve valute (dinarima i eurima). Da pojasnimo, korisnici u Srbiji mogu vršiti uplate li isplate sa računa kako u nacionalnoj valuti – dinaru, tako i u eurima bez ikakvih problema. Ovo je zaista vrlo interesantna usluga koju je Telenor banka ponudila svojim korisnicima i mi smatramo da je veliki plus imati ovu opciju u svom arsenalu uplatnih metoda.

Da li postoje kladionice u kojima možete vršiti uplate putem mCash-a

lako podižite gotovinu na bilo kom bankomatu pomoću mCash-a

Kako je ova dodatna usluga prilično nova na našem tržištu trenutno je moguće vršiti uplate samo u jednoj domaćoj, ali i svetskoj kladionici putem mCash-a. Reč je o sportskoj kladionici Meridianbet, koja zaista pokazuje da se nalazi na pravom putu što se tiče praćenja svetskih trendova u svetu sportskog klađenja. Naime, od svih domaćih i regionalnih brendova u industriji sportskog klađenja, jedino je ova kladionica pružila svojim korisnicima mogućnost da vrše uplate preko mCash-a, ali i preko elektronskog novčanika, Skrill-a, što je zaista pohvalno.

Sam proces uplate u kladionici putem mCash-a je prilično jednostavan. Potrebno je u meniju gde se nalaze depozitne metode izabrati uplatu ovom metodom, te nakon toga birate željeni iznos koji želite da deponujete. Kada potvrdite željeni iznos uplate, automatski će vam se otvoriti novi prozor u kome će biti potrebno uneti takozvani TAC kod. Ovaj TAC kod se generiše na taj način što vi otvorite aplikaciju Telenor banke na mobilnom aparatu i izaberete opciju mCash.

Tada će vam biti dostupan 16-to cifreni TAC kod, koji je potrebno upisati na traženom mestu. Kada ste uneli broj i potvrdili taj broj, vaše stanje na računu će biti ažurirano. Dakle, prilično jednostavna procedura, a pre svega sigurna i brza, bez čekanja u redovima i nepotrebnog gubljenja vremena.

Nepostojanje dobrih specijalnih usluga za igrače

U ovom segmentu domaće i regionalne kladionice zaista kaskaju za evropskom konkurencijom, ali u slučaju kladionice Meridian i mCash načina uplate, postoji izuzetak. Naime, kladionica Meridian Bet ima aktivnu promociju za svoje članove, koje stimuliše da vrše uplate putem mCash-a. Svaki korisnik koji izvrši uplatu putem mCash-a, dobija automatski pravo na bonus u visini od 10% na svaku uplatu.

Bonus vam se uplaćuje na račun nakon što iskoristite deponovani novac za igranje u sportskoj kladionici sa kvotom 1.40 ili višom. To znači da ukoliko ste uplatili iznos od 10.000,00 dinara, potrebno je da izvršite uplate na utakmice u tom iznosu sa kvotom ne nižom od 1.40 i nakon toga dobićete bonus u visini od 1.000,00 dinara. Maksimalni iznos bonusa koji se može dobiti po transakciji je 3.000,00 dinara.

Gde se može plaćati mCash-om, osim u kladionicama

Novac možete podići pomoću nove opcije mCash

Već smo napomenuli da je plaćanje ovim vidom usluge izrazito efikasno, te da se vaše transakcije procesuiraju gotovo istovremeno. Dakle, od momenta kada se odlučite za ovaj vid uplate, pa do završetka transakcije neće proći više od nekoliko minuta, a novac će odmah biti deponovan na vaš nalog u sportskoj kladionici.

Osim za klađenje u sportskoj kladionici Meridian Bet, uslugu možete koristiti još samo na bankomatima Telenor banke. Kako smo uspeli da saznamo od ljubaznog osoblja u korisničkoj podršci Telenor banke, u toku je razvoj usluge za plaćanje na prodajnim mestima i preko interneta, ali trenutno mCash Srbija može da se koristi samo na bankomatima i u sportskoj kladionici Meridian Bet.

Lako korišćenje putem mobilnog telefona

Iako smo vam već objasnili kako se koristi mCash, moramo još jednom napomenuti da je korišćenje ove usluge izrazito jednostavno. Potrebno je samo imati svoj mobilni aparat pored sebe i na njemu imati instaliranu i personalizovanu aplikaciju Telenor banke. Kada imate sve to spremno, onda je prilično lako koristiti ovu uslugu, pošto je sve automatizovano i prilagođeno korisnicima. Zaista osim povremenih problema sa očitavanjem TAC koda, nismo imali nikakvih problema sa korišćenjem ove usluge.

Maxbet
Poklon Tiket od 1000 RSD
4.8
Kladite se sada!
Mozzart Bet
100 000 RSD
4.8
Kladite se sada!
MELbet
11 000 RSD
4.7
Kladite se sada!

Nema klasične online registracije

Registracija na mCash Srbija nije klasična registracija kao kod drugih servisa za transfer novca, nego je dovoljno da imate otvoren račun u Telenor banci. Dakle, preduslovi za korišćenje mCash servisa su da imate otvoren aktivan platni račun u Telenor banci i da imate status rezidenta u Srbiji. Ovo znači da i strani državljani mogu da imaju račun u Telenor banci, uz preduslov da imaju prijavljeno boravište u Republici Srbiji duže od godinu dana. Sam proces otvaranja računa u Telenor banci je relativno brz, ali je potrebno otići do neke poslovnice Telenor banke, gde će vam ljubazni prodavci pomoći oko otvaranja istog.

Sigurnost i bezbednost na visokom nivou

čitanje mcash bar koda na telefonu

Korisnici ove usluge ne treba da se brinu oko sigurnosti i bezbednosti svojih podataka, prevashodno zbog činjenice da je ovo usluga Telenor banke, koja ima najveću moguću zaštitu poslednje generacije. Sajt je dobro zaštićen, a svi personalni i finansijski podaci su sigurno pohranjeni, tako da nema bojazni da će vaši podaci završiti u rukama trećih lica. Sama činjenica da je potrebno uneti 16-to cifreni TAC kod dodatno ojačava sigurnost, te smatramo da je bezbednost i sigurnost podataka ove usluge na najvišem mogućem nivou.

Apsolutno besplatno korišćenje bez naknada

Usluga mCash-a u Srbiji je potpuno besplatna, tako da nema nekih skrivenih troškova o kojima bi korisnici trebalo da brinu, što je zaista pohvalno. Ono što je potrebno napomenuti na ovom mestu je činjenica da postoje dnevni i mesečni limiti za podizanje novca putem aplikacije i oni iznose 600.000,00 dinara na dnevnom nivou i 1.000.000,00 dinara na mesečnom nivou. Ovo su zaista visoki limiti, te smatramo da je Telenor banka ponudila svojim klijentima jednu vrlo kvalitetnu uslugu, koja je pri tom apsolutno besplatna, što je prava retkost, jer uglavnom svi očekuju da će morati plaćati neke mCash fees, kao što plaćaju korišćenjem drugih sredstava plaćanja, kao što su na primer Skrill ili PayPal.

Interesantne činjenice i često postavljana pitanja

Na kraju ove recenzije usluge plaćanja putem mobilnog telefona mCash Srbija, osvrnućemo se na neka česta pitanja, koja imaju novi korisnici ove interesantne usluge. Naime, na oficijelnoj stranici Telenor banke možete naći vrlo detaljne odgovore na mnoga pitanja koja vas mogu mučiti, a takođe na toj stranici postoji poseban deo predodređen samo za mCash.

Ukoliko se ovako nešto desi postoji nekoliko mogućih problema i jedno rešenje. Potencijalni problemi mogu biti loš ekran, smanjena vidljivost, osvetljenost ili položaj telefona, vremenski uslovi (za bankomate na otvorenom) itd. Ukoliko se nakon 10 sekundi ne očita TAC kod, potrebno je uneti isti ručno i problem je rešen.
Svaki put kada dobijete svoj TAC kod, on ima rok trajanja. Naime, trajanje svakog TAC kod je tačno 3 minute, odnosno 180 sekundi. Ako niste uneli svoj TAC kod u tom roku, on se automatski poništava, što je dodatni sloj zaštite korisnika. Ukoliko vam se to desilo, potrebno je zatražiti novi TAC kod. Sve u svemu, ovo je jedna odlična usluga koju vam pruža Telenor banka i mi je preporučujemo, posebno imajući u vidu da koristeći mCash Srbija, vi dobijate vrlo solidan bonus pri svakoj uplati u kladionici Meridian Bet.
gore