Betfair recenzija 2024 – sasvim sigurno najveća i najpopularnija kladioničarska berza

Betfair ne prima igrače iz vaše regije! Naš predlog za vas je Maxbet

Pisati recenziju kladioničarske berze uvek zahteva da se prvo objasni razlika između klasičnih sportskih kladionica i berzi, stoga smatramo da ne postoji drugačiji način početi ovu recenziju. Kladioničarske berze su nastale početkom 2000-tih godina, a Betfair je zapravo bio prva berza tog tipa na svetu, pa nije ni čudo zašto je danas lider na svetskom tržištu.

Pokaži više

Ova kompanija je najveća i najbolja berza za klađenje na svetu, bez konkurencije iz razloga što imaju najveću likvidnost i najveću ponudu sportova i marketa među berzama.

Koje je zapravo razlika između sportskih kladionica i kladioničarskih berzi i šta je to toliko posebno vezano za Betfair kompaniju? U klasičnim sportskim kladionicama igrači jedino mogu da se klade protiv kladionice, odnosno da postavljau opklade po kvotama koje im sajt ponudi. U kladioničarskim berzama, igrači imaju mogućnost da se klade kao i u klasičnim kladionicama, ali i da uzmu ulogu kladionice i da oni nude opklade koje drugi igrači mogu da prihvate.

Klasičan način prihvatanja opklade od strane kladionice se u kladioničarskom rečniku zove BACK OPKLADA, a uzimanje uloge kladionice i prihvatanje opklade od drugih igrača se žargonski zove LAY OPKLADA. Omogućivši igračima da mogu da biraju da li će igrati na standardan način, ili će uzimati ulogu kladionice, Betfair kompanija je napravila revoluciju u svetu klađenja.

Naravno ova kompanija je daleko od savršene sportske kladionice ili kladioničarske berze, ali sama činjenica da su bili pioniri nečega i činjenica da opstaju dugi niz godina i da su jedna od najpoznatijih kompanija koja se bavi sportskim klađenjem dovoljno govori o kvalitetu ovog brenda. Slobodno možemo reći da je po popularnosti rame uz rame sa još jednim britanskim gigantom, kompanijom William Hill.

Pokaži manje
Betfair Sportske Kladionice
Betfair Cash Out
Betfair Klađenje uživo
Betfair
1

 • Odlična ponuda marketa
 • Ekchange klađenje
 • Prenos uživo
 • Licencirani
 • UKGC
 • mga

 • Opcije depozita:
 • skrill
 • neteller
 • paypal
 • visa
 • mastercard
 • bank-transfer

Konzervativan dizajn i pomalo komplikovan način navigacije kroz sajt

Dizajn sajta iako ne deluje previše moderno, zapravo je vrlo kvalitetan i ono što je najvažnije funkcionalan. Na gornjem delu ekrana nalaze se opcije za igrače koji mogu birati između klasičnog klađenja pre početka utakmice, uživo klađenja, kazina, online kazina, binga, podešavanja i FAQ stranice. Pogotovo je interesantna stranica sa najčešće postavljenim pitanjima, pošto je ona zapravo jedan svojevrsni tutorijal za igrače koji nisu toliko edukovani po pitanju sportskog klađenja i korišćenja sajtova tog tipa. Iako stil i dizajn sajta nisu među onima koji oduzimaju dah na prvi pogled, ali moramo primetiti da je celokupni izgled stranice više nego dobar, dok je funkcionalnost na visokom nivou.

Betfair sportske kladionice

Korisnici koji nikada ranije nisu pristupili nekoj kladioničarskoj berzi mogli bi da budu pomalu zbunjeni kada pristupe delu za sportsko klađenje, pošto na svakoj selekciji postoji dve vrste kvota, odnosno postoje kvote za BACK i postoje aktuelne kvote za LAY. Kao što smo napomenuli, na prvi pogled može izgledati malo komplikovano, ali nakon samo nekoliko minuta istraživanja po sajtu, sigurni smo da ćete se snaći, naprosto iz razloga što na sajtu postoji nekoliko opcija za pomoć, pomoću kojih korisnici mogu da nađu rešenje za svaki svoj problem.

Uz desktop verziju sajta, Betfair poseduje i funkcionalne aplikacije za mobilne uređaje (android i iOS), koje su vrlo lepo dizajnirane. Ukoliko želite da znate više o njima predlažemo vam da pročitate našu recenziju mobilnih aplikacija kladionice Betfair.

Standardan proces registracije u Betfairu kao i u većini drugih kompanija

Proces registracije na sajtu se ne razlikuje mnogo od standardnog procesa registracije u bilo koju drugu kladionicu. Kada pristupite početnoj stranici putem desktop računara ili mobilnog aparata na linku: https://www.betfair.com/rs potrebno je da pritisnete dugme JOIN NOW koje se nalazi u gornjem desnom uglu vašeg ekrana. Nakon toga automatski ćete biti prebačeni na stranicu za registraciju gde je potrebno popuniti standardne personalne detalje kao što su: ime i prezime, dan, mesec i godina rođenja, država prebivališta, poštanski broj i kućna adresa, broj telefona, te validna e-mail adresa.

Nakon toga potrebno je izabrati lozinku, kao i odgovor na sigurnosno pitanje i odabrati valutu kojom preferirate da igrate. Kada završite ovaj prvi korak bićete preusmereni na stranicu za depozitne opcije gde možete uplatiti svoj prvi depozit. Na toj stranici ukoliko želite možete pokupiti svoj bonus dobrodošlice, o kom bonusu ćemo pisati malo kasnije. Ova stranica sa depozitima nudi korisnicima solidan broj depozitnih metoda, te smo sigurni da ćete biti u mogućnosti da pronađete metod koji vam odgovara. Ono što je problem kod registracije u Betfair Srbija je činjenica da od skoro ovaj brend ne prima igrače iz Srbije, te nije moguće napraviti nalog na ovoj kladioničarskoj berzi.

Zašto je došlo do ovog zaokreta nije nam poznato, jer je ova kompanija primala igrače iz Srbije dugi niz godina bez ikakvih problema.

Apsolutno sigurna i zakonski regulisana kladionica

Što se tiče licenci i zakonskih regulativa, Betfair se strogo pridržava svih propisa. Trenutno imaju dve respektabilne licence i sedam manjih licenci, stoga je dostupan igračima iz preko četrdeset zemalja. Od poznatih licenci za sportsko klađenje Betfair poseduje licencu države Velike Britanije (The United Kingdom Gambling Commission) i države Malte (Malta Gambling Authority), a od individualnih ima licence država Australije, Bugarske, Danske, Gibraltara, Italije, Španije i Sjedinjenih Američkih Država.

Klađenje na aplikaciju betfair

Posebno je interesantno to što Betfair kompanija ima licencu za igrače iz Sjedinjenih Američkih država, što je prava retkost među evropskim brendovima. Što se tiče Betfair Srbija, nažalost igrači iz naše zemlje nemaju mogućnost da se klade na sajtu, pošto Betfair ne poseduje licencu za priređivanje igara na sreću Republike Srbije.

Uz sve ove licence za sportsko klađenje kompanija je vrlo aktivna i u segmentu zaštite igrača i pružanja fer tretmana prema svojim korisnicima. Ovaj brend ima dogovorenu saradnju sa većim brojem nezavisnih tela koja redovno vrše provere rada Betfair sajta, kao i ispituju eventualne prigovore od strane igrača. Takođe, postoji program zaštite igrača koji imaju potencijalni problem sa bolešću zavisnosti od klađenja, te se može reći da je Betfair jedna vrlo odgovorna kompanija koja brine o svojim korisnicima.

Vrlo privlačan bonus dobrodošlice za sve novo registrovane korisnike

Program promocija i bonusa dobrodošlice koju jedna sportska kladionica daje svojim novim i redovnim korisnicima jedna je od važnijih stvari koju uvek gledamo prilikom pravljenja recenzije. Trenutno kompanija Betfair daje odličan bonus dobrodošlice svojim novim korisnicima u vidu matched bonusa na prvi depozit. Svaki korisnik može da dobije bonus u maksimalnom iznosu od 100 evra, kada napravi svoj nalog i načini svoj prvi depozit koristeći OVAJ KOD.

Potrebno je da postavite pet različitih opklada sa minimalnim ulogom od 10 evra i minimalnom kvotom od 1.50. Kada završite svojih pet selekcija dobićete 20 evra u besplatnim opkladama, a ovaj proces možete ponoviti pet puta kako bi dobili maksimalni iznos od 100 evra bonus novca. Naravno potrebno je pažljivo pročitati pravila i uslove korišćena ovog bonusa kako bi u potpunosti bili edukovani šta je sve potrebno uraditi na pravi način.

Osim ovog bonusa dobrodošlice, Betfair nudi svojim redovnim korisnicima i promocije u vidu povećanih kvota na neke susrete, kao i povremene manje novčane iznose za besplatne opklade. Sve u svemu kompanija je vrlo aktivna u ovom sektoru, te su njihovi bonusi i promocije jedni od boljih u industriji trenutno.

Neverovatan izbor kladioničarskih marketa u Betfairu

Kada govorimo o kladioničarskim marketima i kvotama koje nudi Betfair kladioničarska berza, onda moramo da budemo iskreni i da kažemo da nema mnogo sportskih kladionica koje mogu da stanu rame uz rame sa Betfair-om. Naime, imajući u vidu da ova kompanija na istom sajtu ima platformu za klasično sportsko klađenje, kao i kladioničarsku berzu, sasvim je normalno da imaju u ponudi gotovo sve poznate markete koji su trenutno aktuelni u svetu sportskog klađenja. Lepota korišćenja Betfair-a se ogleda u tome, da ukoliko ne pronađete market ili kvotu koja vam odgovara, imate mogućnost da sami postavite upit i tražite od drugih igrača da prihvate vašu opkladu.

Klađenje ima razna sportska tržišta

Koliko ćete biti uspešni u tome, zavisi naravno od toga koliko su realne vaše želje i kolika je potražnja za istom opkladom. Dakle, na Betfair sajtu ćete biti u mogućnosti da pronađete sve popularne markete, poput marketa za konačni ishod, golove, azijski hendikep, pa čak i neke manje popularne specijalne markete, poput broja kornera ili žutih kartona na fudbalskoj utakmici, strelca na meču, broja odigranih setova u teniskom meču, broja asistencija određenog igrača na košarkaškoj utakmici i tako dalje. Probali smo da pronađemo konkurentsku kompaniju koja nudi svojim korisnicima više mogućnosti kada su marketi u pitanju i bolje kvote, ali malo je takvih kladionica na tržištu trenutno.

Ruku na srce, kladionica Pinnacle ima niže margine i bolje kvote, ali njihov izbor marketa je mnogo ograničeniji nego broj marketa na Betfair sajtu. Stoga u ovom segmentu Betfair dobija najviše moguće ocene.

Neograničen izbor sportova na koje se igrači mogu kladiti

Kada govorimo o sportovima na koje se možete kladiti na sajtu Betfair-a, onda slobodno možemo reći da i u ovom segmentu kompanija pokazuje svu svoju ozbiljnost i kvalitet. Korisnici mogu da računaju da će u ponudi Betfair berze u svakom momentu biti minimum 25 različitih sportova, plus još nekoliko ponuđenih marketa, kao što su rezultati političkih izbora, ili popularnih televizijskih emisija.

Što se tiče popularnih sportova kao što su fudbal, košarka i tenis, budite sigurni da ćete na Betfair moći da igrate sve od najvećih turnira i liga, pa sve do nekih manjih liga kao što su Čileanska druga liga, ili čelendžer turniri u tenisu. U svakom slučaju ponuda Betfair berze je impresivna kada govorimo o sportovima. Takođe, imajući u vidu da se radi o klasičnoj kladionici koja dolazi iz Velike Britanije, ponuda klađenja na konjske trke je zaista obimna, te ukoliko preferirate da se kladite na ovaj sport onda budite spremni da budete oduševljeni.

Potrebno je vreme da se naviknete na postavljanje opklade

Samo postavljanje opklade na sajtu Betfair je u principu vrlo jednostavno, ali imajući u vidu da možete da radite BACK i LAY, ponekad može biti pomalo konfuzno, pogotovo za igrače koji nemaju previše iskustva sa kladioničarskim berzama. Kako vam ponuda Betfair-a omogućava da se kladite standardno, ali i da se kladite protiv drugih igrača, sam interfejs izgleda drugačije u odnosu na ostale konkurentske kompanije.

Ukoliko se odlučite kladiti na klasičnoj sportskoj kladionici, onda je interfejs identičan kao i u većini drugih kompanija. Sa leve strane se nalazi izbor sportova, liga i utakmica, te kada kliknete na utakmicu koja vas interesuje, na centralnom delu ekrana će se prikazati svi popularni marketi sa kvotama koje možete igrati. Kada izaberete igru i kvotu iz ponude, ista se automatski prebacuje na desnu stranu ekrana, gde je samo potrebno uneti ulog i pritisnuti dugme PLACE BET.

Klađenje na konje na betfair-u

Ukoliko se pak odlučite kladiti na Betfair kladioničarskoj berzi čeka vas malo drugačiji layout od standardnog, te će vam svakako biti potrebno malo vremena da se na isti naviknete. Naime, kada uđete na markete kladioničarske berze videćete kraj svakog marketa dve vrste kvota, jedne su obojene plavom bojom, a druge bledo crvenom. Plave kvote su za BACK, a bledo crvene su za LAY.

Dakle, ukoliko želite da uzmete ulogu kladionice, onda je potrebno da gledate bledo crvene kvote, jer je to trenutna ponuda koja se traži. Dakle, najjednostavnije objašnjeno plava boja označava da igrate da će se neki rezultat desiti, a bledo crvena označava da se neki rezultat neće desiti. Ovde morate takođe obratiti pažnju i na uloge, jer kod BACK opklade unosite iznos koji želite da uložite, dok kod LAY opklade unosite iznos koji se zove LIABILITY, što označava ulog put kvotu koju nudite, stoga budite pažljivi i pročitajte tutorijal kako se kladiti na kladioničarskoj berzi.

Raj za kladioničare koji preferiraju live betting

Kao što možete pretpostaviti i kao što smo već naveli, sve što možete da radite u marketima pre početka utakmice, moguće je i u uživo sekciji. Zapravo uživo sekcija u kladionici Betfair je najobimnija platforma koju smo imali prilike da vidimo i testiramo. Kao i u sekciji za klađenje pre početka utakmice i ovde možete da se kladite standardno ili da se bavite trgovinom kvotama na berzi, što je zaista vrlo zabavno, ali i ponekad vrlo zahtevno, jer ova kladioničarska disciplina zaista zahteva veliko znanje i disciplinu.

Kada bi i želeli da nađemo neku manu uživo platformi, ne bismo mogli da je nađemo, iz razloga što je urađena maksimalno profesionalno i funkcioniše gotovo besprekorno. Igrači se mogu kladiti na veliki broj sportova i liga, a svakodnevna ponuda je vrlo obimna . Ukoliko ste ljubitelj klađenja uživo, onda je Betfair live jedno od najboljih mesta za ovaj vid sportskog klađenja, bez ikakve sumnje.

Poznate i priznate depozitne metode

Kao što se može i očekivati od ovako kvalitetne sportske kladionice, postoji standardan široki izbor depozitnih i isplatnih metoda koje korisnici mogu koristiti. Možete koristiti regularne bankarske transfere, veliki broj platnih kartica (Visa, Mastercard), kao i sve poznatije elektronske novčanike poput Skrill, NETELLER i PayPal. Od manje poznatih metoda tu su Delta, ClickandBuy, EntroPay, Poli i Western Union.

Depoziti su uvek besplatni i procesuiraju se prilično brzo. Nažalost, isplate nisu besplatne i sve dolaze uz manje ili veće naknade što ne smatramo baš dobrom odlukom kladionice Betfair. Uz sve to poneki isplatni metodi se čekaju po nekoliko dana, ali to ne zavisi previše od samog Betfair-a, te se to nikako ne može uzeti kao loša referenca. Uz to, nismo mogli da nađemo ni jednu ozbiljniju primedbu na rad ove kladionice, niti na primedbu na odnos prema igračima. Smatramo da je ova kladionica vrlo profesionalna i kvalitetna kada se radi o depozitnim i isplatnim metodama.

Odlične aplikacije za mobilno klađenje

Ukoliko preferirate da se kladite preko svojih mobilnih aparata, kladionica Betfair u ponudi ima odličan sajt za mobilno klađenje, kao i funkcionalne i stabilne aplikacije za android i iOS korisnike. Ukoliko želite da pročitate detaljnu recenziju njihovih aplikacija za mobilne telefone, predlažemo vam da je pročitate ovde.

Ukratko, mobilna verzija sajta i mobilne aplikacije funkcionišu vrlo dobro, daju korisnicima dovoljno mogućnosti kao i desktop verzija sajta, te je zaista jedinstven osećaj kada uđete u kladioničarsku berzu putem mobilnog aparata. Naravno postoje odvojene aplikacije za klasično sportsko klađenje i kladioničarsku berzu, a naša preporuka je da instalirate obe, pošto samo tako imate kompletan doživljaj.

Sigurno mesto za igranje gde su podaci strogo čuvani

Već smo pisali o tome kako je Betfair kompanija u potpunosti legalna i licencirana sportska kladionica, te ćemo na ovom mestu samo dodati da je sigurnost na Betfair sajtu na vrhunskom nivou. Koriste sigurne konekcije i SSL enkripciju poslednje generacije, te su personalni i finansijski podaci korisnika čuvani na eksternim serverima i bezbednost je vrlo visoka. Takođe prilikom registracije se koristi višeslojni sigurnosni protokoli, što dodatno povećava bezbednost samih korisnika.

Korisnička podrška bi morala biti bolja

Korisnička podrška kompanije Betfair nije na najboljem mogućem glasu. Naime, već godinama se smatra da nisu baš previše profesionalni i da se na njihove odgovore čeka predugo. Iz našeg ličnog iskustva, korisnička podrška uvek odgovori na vaše pitanje, ali odgovori su gotovo uvek prilično šturi i retko kad kompletni. Podršku možete kontaktirati putem e-maila, telefona, ili putem uživo ćaskanja, a takođe su prilično aktivni na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Sveobuhvatno, smatramo da bi korisnička podrška na sajtu Betfair morala biti ljubaznija i profesionalnija, te u ovom segmentu kladionica Betfair dobija tek prelaznu ocenu.

Šteta što ne primaju igrače iz Srbije. Zaista je zabavno biti korisnik Betfair-a

Zaista igranje u kladioničarskoj berzi kao što je Betfair je jedinstveni doživljaj i Betfair je sa pravom jedna od najboljih sportskih kladionica na svetu, ali nažalost igrači iz Srbije nisu više tamo dobrodošli, te iako smatramo da se nalog u Betfair kladionici mora imati, sada je to nemoguća misija. Jedine negativne stvari vezano za ovu kompaniju, osim činjenice da ne primaju igrače iz Srbije su lošija korisnička podrška, dok su u svim drugim segmentima odlični.

Preporučene kladionice za igrače iz Srbije
gore