Top Bet - Registracija i detaljna recenzija sportske kladionice

TopBet ne prima igrače iz vaše regije! Naš predlog za vas je Maxbet

U današnje vreme, kada gotovo svaki dan se pojavljuju nove sportske kladionice na tržištu, prilično je teško pronaći one koje su dovoljno kvalitetne, da bi odmah mogle da budu validan takmac iskusnim i etabliranim kompanijama, kako na tržištu regiona, tako i u svetu.

Pokaži više

Upravo iz tog razloga smo odlučili da uradimo recenziju jedne vrlo mlade sportske kladionice, pod imenom Top Bet, koja svojim prilično agresivnim marketingom pokušava da privuče igrače iz Srbije. Da li su vredni vašeg vremena i novca, odgovorićemo u ovom tekstu.

Pokaži manje
TopBet Sportske Kladionice
TopBet Promo
TopBet Uživo
TopBet
1

  • Atraktivan dizajn i solidna funkcionalnost
  • Legalna i licencirana kladionica
  • Funkcionalna aplikacija za mobilno igranje
  • Licencirani
  • Republike Srbije

  • Opcije depozita:
  • visa
  • mastercard
  • bank-transfer

Atraktivna i moderna stranica

Iako svaki put podvlačimo da sam izgled stranice ne pokazuje zaista ništa i da ima mnogo kvalitetnih sportskih kladionica koje imaju gadan dizajn i neprivlačnu stranicu, kod Top Bet kladionica zaista moramo da napomenemo prijatan izgled i logičnu navigaciju po stranici. Takođe, sama tema stranice je tamna (bez mogućnosti menjanja na svetlu), a mi smatramo da je tamna tema svakako bolja od svetle, jer ne zamara igrače koji provode duži vremenski period za ekranom svog personalnog računara.

Kako smo pohvalili i funkcionalnost, moramo napomenuti da je korišćenje stranice vrlo jednostavno, da je ista podeljena na tri celine i da je vrlo slično velikom broju drugih sportskih kladionica. Stoga, ukoliko ste nakada u prošlosti koristili stranice za sportsko klađenje, TopBet navigacija će vam biti izrazito laka. Ukoliko se pak niste u prošlosti susretali sa stranicama za sportsko klađenje, nakon desetak minuta bi trebali biti u mogućnosti da koristite maksimalan potencijal Top Bet RS, pošto je korišćenje prilično jednostavno.

Kako registrovati novi nalog u Top Bet RS kladionici

U današnje vreme sve više sportskih kladionica ide ka tome da maksimalno pojednostavi proces registracije, kako bi igrači proveli što manje vremena u tom segmentu. Sa druge strane, i dalje je na snazi snažan pokret koji se bavi sigurnošću igrača, pa je tako verifikacija prilično stroga u mnogim kladionicama. Regionalni operateri su zauzeli neki osrednji stav po tom pitanju, pa tako je proces registracije manje više jednostavan, ali vrlo često verifikacija podataka igrača ide uporedo sa registracijom, što po našem mišljenju i nije tako loša stvar.

U gornjem desnom uglu početne stranice se nalazi dugme za registraciju i kada akotivitare istu automatski se otvara prozor za registraciju, kao što možete videti na slici. Sam proces registracije se sastoji od nekoliko koraka. U prvom koraku je potrebno izabrati korisničko ime, te uneti ime prezime, datum rođenja, kao i pol.

Nakon toga prelazi se na drugi korak u kome je potrebno uneti adresu stanovanja, grad, državu, broj mobilnog telefona i jedinstveni matični broj građana (JMBG), kojim brojem vi zapravo verifikujete svoje podatke, odnosno potvrđujete da su oni ispravni.

Na poslednjem koraku potrebno je dostaviti validnu email adresu, te izabrati lozinku naloga. Takođe, potrebno je složiti se sa uslovima i pravilima korišćenja stranice, kao i potvrditi da niste politički izložena osoba.

Ovim korakom vi završavate proces registracije na stranici, a dobijate email od TopBet brenda u kom je potrebno aktivirati nalog. Po našem mišljenju ovaj proces je idealan kompromis između prekratkih anonimnih formulara i onih predugačkih registracija koje znaju da traju po nekoliko desetina minuta. Top Bet kladionica je uspela da pronađe pravo rešenje i da proces registracije učini vrlo prijatnim za svoje korisnike.

TopBet kladionica koja ima licencu i koja je legalna

Nikada se ne sme zaboraviti koliko je bitno da igrači igraju u legalnim i licenciranim sportskim kladionicama. Igranje u onim kladionicama koje nemaju licence je vrlo rizično, kako zbog opasnosti da vam podaci budu ukradeni, tako i zbog činjenice da se može desiti da vam eventualni dobici koje ostvarite ne budu isplaćeni.

Top Bet RS je legalna i licencirana sportska kladionica. Oni posluju pod licencom Republike Srbije, što znači da svi građani Srbije bez ikakvih problema mogu da se registruju i legalno igraju sportsko klađenje u Top Bet sportskoj kladionici.

Ono što nam se nije svidelo je činjenica da licenca nije objavljena na vidnom mestu, te da smo morali da prolazimo kroz uslove i pravila poslovanja da bi smo našli dokaz o istoj, ali sa druge strane ono što nam se sviđa je činjenica da Top Bet kladionica transparentno propagira sigurno klađenje i odgovorno ponašanje igrača, te da javno prikazuju sasvim solidnu sigurnost igrača na stranici prilikom igranja.

Top Bet kladionica bez bonusa dobrodošlice sa mnogo promocija

Top Bet Top Ca$hback - 15% od pogođenih opklada

Prilično smo bili razočarani činjenicom da nismo našli bonus dobrodošlice za nove korisnike i to smatramo velikim minuoms TopBet kompanije. Naime, u današnje vreme, kada se sve sportske kladionice i kazina prosto utrkuju ko će dati bolji bonus dobrodošlice, Top Bet RS se odlučio za strategiju brojnih promocija, ali nema inicijalnog bonusa za nove korisnike.

Sa druge strane, nedostatak bonusa dobrodošlice kompenzuje veliki broj aktivnih promocija, ali mi i dalje insistiramo na tome da svaka dobro sportska kladionica mora imati bonus dobrodošlice, što nije slučaj sa stranicom TopBet. Ne sumnjamo da će se ovo u budućnosti promeniti i da će u kratkom vremenu, Top Bet nuditi svakom novom korisniku makar neki simboličan bonus dobrodošlice.

Ostale promocije za igrače u Top Bet RS

U momentu pisanja ove recenzije u Top Bet kladionica je bilo ni manje ni više nego 14 aktivnih promocija. Ruku na srce, mnogo više promocija je bilo u segmentu kazina, pošto TopBet osim sportske kladionice ima i onlajn kazino, ali i pored toga promocije za igrače sportske kladionice su više nego korektne i nekako kompenzuju nedostatak početnog bonusa za nove korisnike. Evo nekih najzanimljivijih promocija koje su nama zapale za oko:

CashOut Live – Isplati se odmah!

Prilično standardna promocija za većinu sportskih kladionica. Naime, ova opcija daje igračima mogućnost da traže isplatu svog tiketa ili singl opklade pre nego se utakmica završi. Na taj način možete da umanjite svoj dobitak, ali isto tako da spasete deo uloga ukoliko smatrate da vaša opklada ne ide u željenom pravcu.

Bonus do 600% na sportsko klađenje

Ovo je klasičan bonus koji mnogo kladionica praktikuje i kojim va TopBet nagrađuje povećanjem kvota proporcionalno koliko parova na svom tiketu odigrate. Tako ukoliko odigrate četiri meča na tiketu povećanje kvote je 3%, a ukoliko odigrate deset parova povećanje je 25%. Međutim ukoliko odigrate neverovatnih 50 utakmica na tiketu, možete očekivati povećanje kvote u maksimalnom iznosu od 600%, što je impresivno, ali teško ostvarivo.

TopCa$hback – 15% od pogođenih opklada

Zanimljiva promocija koja ima određena pravila koja se moraju ispuniti. Naime, da bi učestvovali u ovoj promociji potrebno je da igrate kombinovani tiket, da je svaka kvota 1.25 ili veća. Tada ukoliko promašite jednu opkladu na tiketu imate mogućnost da dobijete cashback bonus u iznosu od 15% od pogođenih opklada na tiketu, što nije nimalo loše. Na taj način Top Bet kladionica nagrađuje svoje verne igrače i kada promaše tiket.

Izbor igara na koje se možete kladiti u Top Bet RS

Svaki sportski kladioničar voli da zna da ima veliki broj opcija kada je klađenje u pitanju. Kada pogledamo ponudu velikih sportskih kladionica znamo da mnoge nude i preko 1000 različitih opklada, od konačnog ishoda do broj žutih i crvenih kartona koji će se pokazati na nekoj utakmici. Kladionica TopBet u ovom segmentu nije impresivna. Nažalost, u najvećim ligama na fudbalskoj sceni oni nude tek nešto više od 60 različitih vrsta opklada, što je prilično tanka ponuda.

Ovo nije ništa neobično, pošto mnogi regionalni operateri imaju ovoliku ponudu, ali isto tako najpopularnije Srpske kladionice polako hvataju korak sa inostranim operaterima i po našem mišljenju Top Bet kladionica mora da prati njih. Trenutno, igrači mogu da se klade na konačan ishod, nekoliko vrsta total marketa, eventualno na ponekim utakmicama na strelca pogodka i to je uglavnom to. Postoji opcija kombinovanja opklada, ali samo onih koje nudi Top Bet RS, odnosno ne postoji mogućnost da sam igrač bira svoju kombinaciju opklade.

Sveobuhvatno, vrlo mršava ponuda koja bi morala biti mnogo bolja, ukoliko žele da stanu rame uz rame sa najboljim Srpskim sportskim kladionicama, koje su trenutno miljama ispred Top Bet kladionice u ovom segmentu.

Na koje sportove se može kladiti u TopBet kladionici

Kao i u segmentu marketa, tako i u segmentu sportova na koje se može kladiti TopBet kladionica nikako ne uspeva da se izdigne iz proseka onih ne baš toliko impresivnih sportskih kladionica za igrače iz Srbije. Naime, u momentu kada pišemo ovu recenziju, na stranici Top Bet RS u ponudi ima devet sportova i još tri podkategorije (poeni igrača u košarci, fantazi igrači i golovi po ligama).

Naravno, prisutni su svi najpopularniji sportovi, kao što su tenis, fudbal i košarka, a osim njih u TopBet kladionici igrači mogu da igraju na rukomet, odbojku, hokej, američki fudbal, ragbi, stoni tenis i pikado. To što nema nekih manje popularnih sportova kao što su biatlon i šah i nije toliko strašno, ali nepostojanje moto trka, MMA borbi i esports sekcije je više nego zabrinjavajuće, pošto svi ti sportovi imaju veliki broj fanova u Srbiji i veliki broj igrača voli da se kladi na te sportove.

Top Bet RS platforma za uživo klađenje

Znajući koliku je popularnost steklo uživo klađenje kako u svetu, tako i kod nas, bili smo posebno zainteresovani da vidimo kakvu i koliko kvalitetnu platformu ima Top Bet kladionica. Što se izblega i funkcionalnosti tiče, moramo reći da smo bili zadovoljni. Platforma je laka za korišćenje, pregledna i logična, pa je korišćenje iste vrlo jednostavno.

Sa druge strane, izbor sportova i liga na koje se igrači mogu kladiti je ograničen i nikako ne može da se poredi sa nekim popularnijim sportskim kladionicama, kako u evropi, tako i kod nas. Dnevna ponuda je skromna, ali one utakmice koje su ponuđene su ispraćene vrlo kvalitetnim statističkim podacima za igrače. Ipak, sa druge strane ne postoji opcija gledanja uživo prenosa, što se može smatrati nedostatkom, jer sve više domaćih operatera ima ovu opciju i nudi je svojim korisnicima.

Platne metode dostupne u Top Bet kladionici

Kada govorimo o platnim metodama u regionalnim sportskim kladionicama gotovo uvek imamo isti problem. Naime, regionalni operateri naprosto ne nude svojim igračima veliki broj opcija, pa se često čini kao da napredak nije došao u Srbiju u ovom segmentu. Kada uporedimo bilo koju sportsku kladionicu koja posluje na teritoriji Srbije, jasno je da su u velikom zaostatku u odonsu na druge evropske sportske kladionice.

Top Bet kladionica se ne razlikuje mnogo od konkurencije na tržištu u ovom segmentu, pošto igrači imaju svega nekoliko platnih metoda koje mogu da koriste. Tu su pre svega platne kartice, zatim bankarski transferi, kao i uplate u poštama i lokalnim šopovima.

Isplate se dobijaju jedinu na račun banke, odnosno na tekući račun, kao i isplatom na šalteru pošte Srbije. Naravno, da biste uopšte mogli da tražite isplatu potrebno je da ste verifikovali svoje podatke i da ste pribavili dokaz o svom identitetu.

Top Bet kladionica – Opcije mobilnog klađenja

Iako nismo mnogo očekivali od mobilnih opcija kada je Top Bet RS u pitanju, bili smo prijatno iznenađeni, pošto ova sportska kladionica svojim korisnicima osim mobilne verzije stranice nudi i sasvim solidnu aplikaciju za mobilno klađenje koja je dostupna igračima koji korsite Android operativni sistem. Sama stranica za mobilno klađenje izgleda gotovo isto kao i desktop verzija kladionice, sa tom razlikom da je prilagođena manjim ekranima koje imaju mobilni aparati.

Sa druge strane, ukoliko se odlučite za korišćenje mobilne aplikacije, istu možete da skinete na stranici Top Bet kladionica, i da u svega nekoliko minuta vrlo jednostavno instalirate istu. Ono što smo utvrdili korišćenjem aplikacije je da je ona dosta kvalitetna, da je stabilna i brza, kao i da se relativno redovno ažurira. Igrači putem nje mogu da vrše gotovo sve radnje kao i na personalnom računaru, što je pohvalno.

Da li će i kada biti dostupna aplikacija i za korisnike iOS operativnih sistema nismo uspeli da saznamo, ali se iskreno nadamo da će i to biti realizovano u bliskoj budućnosti.

Koliko su igrači zaštićeni

Ranije u našoj recenziji smo već napomenuli ponešto o sigurnosti igrača prilikom korišćenja stranice Top Bet. Naime, sama stranica se nalazi na sigurnoj konekciji, što je odmah bio dobar znak. Osim toga, kompanija koristi SSL enkripciju koja je po našim merilima jedna od boljih na regionalnom tržištu, moderna i redovno ažurirana. Ova SSL enkripcija štiti kako personalne podatke, tako i finansijske sredfstva igrača dok se nalaze na stranici Top Bet RS.

Stranica je dostupna samo na srpskom jeziku, a kao što smo već rekli TopBet posluje pod licencom Republike Srbije, što pretpostavlja da je ista legalna i u potpunosti prihvaćena od strane Ministarstva za igre na sreću.

Opcije korisničke podrške TopBet kladionica

Odmah moramo da napomenemo da Top Bet kladionica ne poseduje opciju uživo ćaskanja sa agentima korisničke podrške, što je minus, ali osim toga, mi smo generalno bili zadovoljni timom koji stoji na raspolaganju igračima. Naime, korisničku podršku možete da kontaktirate putem email formulara, ali isto tako dosta su aktivni na društvenim mrežama, te možete potražiti savet i na taj način.

U momentu pisanja ove recenzije pronašli smo aktivne naloge na mrežama Twitter, Instagram, Facebook, YouTube, i LinkedIn, a uz to imaju i podršku putem Viber i WhatsUp sistema, što je pohvalno. Agenti korisničke podrške su ljubazni i adekvatno reaguju.

Opšte informacije o kladionici Top Bet

Top Bet je mlada sportska kladionica koja je u vlasništvu domaće firme TopBet d.o.o i koja se tek od pre nekoliko godina nalazi na tržištu. I pored toga što su mlada kompanija već su uspeli da skrenu pažnju na sebe agresivnim marketingom, kojim pokušavaju da privole što više igrača da se registruju kod njih. Naravno, iako su mladi, od njih očekujemo da nastave sa razvojem u budućnosti.

Dosta prostora za napredak

Iako tokom celog ovog članka provejava osećanje da je TopBet ima još mnogo toga za poboljšanje, mi mislimo da su oni svakako vredni vaše pažnje! Iako ima dosta stvari koje bi mogle biti bolje, vidi se da iza ove sportske kladionice stoji mlad tim koji se trudi da pruži igračima što bolji užitak sportskog klađenja. Bez ikakve sumnje nije loše imati otvoren nalog u ovoj kladionici, pošto mogu biti samo bolji u budućnosti.

Preporučene kladionice za igrače iz Srbije
gore