Premier Kladionica - Brend iz Bosne koji posluje i u Srbiji

Premier Kladionica ne prima igrače iz vaše regije! Naš predlog za vas je Maxbet

Sportska kladionica Premier je brend iz Bosne i Hercegovine, ali oni posluju u još nekoliko zemlja u regionu iz razloga što poseduju validne licence, kako Republike Srbije, tako i Crne Gore. Ova kompanija svojim korisnicima osim klasičnog klađenja na sportske događaje pre početka meču, nudi takođe i opciju klađenja uživo, kao i neke druge igre na sreću kao što su loto i virtuelne igre.

Pokaži više

Ono što odvaja Premier od konkurencije u regionu, je vrlo korektna ponuda sportova, kao i kladioničarskih marketa, mogućnost praćenja rezultata preko teleteksta kladionice Premier, kao i mogućnost praćenja utakmica uživo preko njihovih live stream-ova.

Uz sve to Premier ima više nego solidan izbor uplatnih i isplatnih metoda, korektne aplikacije za mobilno klađenje, kao i odličnu zaštitu svojih korisnika i njihovih personalnih podataka. Sve ove segmente smo detaljno analizirali u našoj iskrenoj recenziji, te vas pozivamo da je pročitate do kraja.

Pokaži manje
Premier Sportske Kladionice
Premier Rezultati Mečeva
Premier Klađenje uživo
Premier Kladionica
1

 • Licencirane kladionice
 • Odlična ponuda marketa
 • Klađenje uživo
 • Licencirani
 • Republike Srbije
 • Republika Bosna i Hercegovina
 • Crna Gora

 • Opcije depozita:
 • visa
 • mastercard
 • bank-transfer

Vrlo privlačan dizajn, ali funkcionalnost je prilično loša

Sportska kladionica Premier ima vizuelno privlačan sajt kojem možete pristupiti putem linka https://www.premier-kladionica.com. Kada pristupite njihovoj početnoj stranici bićete u prilici da pročitate pregršt novosti i promocija vezano za ovu kompaniju, ali ćete imati problem da nađete deo za sportsko klađenje, iz razloga što funkcionalnost ovog sajta nije baš na vrhunskom nivou. Naime, početna stranica više izgleda kao početna stranica nekog sportskog portala, nego kao internet kladionica, pa igrači koji nisu baš iskusni u snalaženju mogu imati problema da pronađu ono što im je potrebno.

Registracija u Premier kladionica

U gornjem desnom uglu ekrana nalaze se linkovi ka logovanju i registraciji, dok centralni deo ekrana zauzima gomila propagandnog i promotivnog sadržaja vezano za kompaniju Premier. Ispod linkova ka registraciji i logovanju nalaze se brzi linkovi ka novostima, ponudi, rezultatima, uživo klađenju, kao i teletekstu Premier kladionice. Na samom dnu stranice, opet pomalo nepregledno, nalaze se opcije za pomoć, pravila, kontakt, kao i spisak svih poslovnica ovog brenda.

Kao što smo već napomenuli, vizuelni identitet nije loš, ali ovo se odnosi samo na početnu stranicu, jer kada zađete u deo za sportsko klađenje čeka vas razočaranje. Taj deo sajta Premier, niti je dizajnerski profesionalno urađen, niti je uopšte funkcionalan i prilagođen igračima. Naime, iako je layout sličan mnogim sportskim kladionicama koje smo imali prilike da ocenjujemo, na Premier stranici je na najlošiji mogući način urađen deo za odabir sporta, lige ili utakmice koju želite da igrate.

Sve je napravljeno na principu padajućih menija i podmenija, što može da bude vrlo konfuzno i zamorno, pogotovo za igrače koji vole na efikasan način da postavljaju opklade. Iz tog razloga ova kompanija u segmentu dizajna i funkcionalnosti nikako ne može dobiti prelaznu ocenu, te ako vam je ovaj segment bitan prilikom odabira sportske kladionice, onda vam preporučujemo da pročitate našu recenziju MeridianBet-a koja bi trebala biti uzor ostalim regionalnim sportskim kladioniacama.

Lepo zamišljen, ali loše realizovan proces registracije

Proces registracije u kladionici Premier je urađen na malo drugačiji način nego što to rade ostale regionalne, ali i svetske kompanije. Naime, kada pritisnete dugme registruj se, prvo ćete biti prebačeni na deo sajta gde možete da birate nekoliko različitih opcija. Tu postoje opcije za aktivaciju naloga koji ste registrovali u poslovnici, registracija naloga koji ste registrovali online, link ka online registraciji, i tri linka ka pomoći prilikom izgubljene lozinke, izgubljenog aktivacionog koda i generalna pomoć.

Kladite se na kladionicu Premier

Kada se odlučite za online registraciju, birate prvo jednu od tri sestrinske kompanije u kojima se želite registrovati, a nakon toga unosite svoje personalne podatke, kao što su ime i prezime, ime oca, datum rođenja, jedinstveni matični broj građanina, pol, kao i kontakt podatke u vidu adrese, grada, broja mobilnog telefona i validne e-mail adrese. Nakon ispunjavanja ovih podataka, potrebno je prihvatite uslove i pravila korišćenja kladionice Premier i da potvrdite da imate preko 18 godina, odnosno da ste punoletni.

Kada završite ovaj prvi korak, na vašu e-mail adresu koju ste dostavili na sajtu, stići će aktivacioni e-mail u kom će biti članski broj kladionice i aktivacioni kod, putem koga vi verifikujete svoj nalog. Kada završite verifikaciju naloga, tada postajete punopravni i registrovani član Premier kladionice i tada možete početi sa sportskim klađenjem u ovoj kompaniji. Sam proces registracije je drugačiji nego na nekim drugim online sajtovima i razlikuje se od onoga na šta smo navikli, ali ruku na srce ne možemo reći da je preterano komplikovan i pored te činjenice. Od momenta ulaska na sajt do završetka registracije prošlo je tek nešto više od desetak minuta, te smatramo da samo proces nije previše komplikovan.

Kompletno legalna kompanija sa nekoliko kladioničarskih licenci

Na samom početku ove recenzije smo naveli da Premier ima tri licence izdate od tri različite države, te oni imaju dozvolu da priređuju elektronske igre na sreću u Bosni i Hercegovini (njihova matična država), Republici Srbiji i Crnoj Gori. Sama činjenica da poseduju tri odvojene licence je dovoljan pokazatelj ozbiljnosti rada ove kompanije, te mi smatramo da je ova sportska kladionica u potpunosti legitimna i zakonski regulisana, te ima sve naše preporuke.

Imajući u vidu da poseduju licencu Republike Srbije, samim tim oni su u obavezi da periodično šalju izveštaje o svom radu nezavisnom telu unutar Ministarstva za igre na sreću, te na taj način Republika Srbija kontroliše rad Premier operatera i trudi se da zaštiti igrače i njihove podatke od potencijalnih neprijatnih situacija. I pored toga, smatramo da bi bio veliki bonus za rad ove kompanije, kada bi sarađivala i sa evropskim nezavisnim telima koja kontrolišu rad sportskih kladionica, poput GamStop ili GA, ali trenutno kladionice Premier nemaju uspostavljenu saradnju sa ovim telima.

Nepostojanje bonusa dobrodošlice i loše promocije

Iako su bonusi i promocije nešto čime najbolje svetske kladionice privlače nove korisnike da se registruju kod njih, u Premier-u trenutno ne postoji bonus dobrodošlice za nove korisnike. Ovakav način poslovanja je nažalost normalan za većinu regionalnih brendova, ali to nikako ne znači da mi smatramo da je to dobro. Naprosto, regionalne kompanije, pa među njima i Premier kladionica smatraju da je dovoljno da imaju online ponudu i da će igrači požuriti da se registruju kod njih, što svakako nije istina. Smatramo ovo velikim minusom u radu ovog operatera, jer ukoliko bi imali bilo kakav bonus dobrodošlice za nove korisnike, iskočili bi u odnosu na konkurenciju i na taj način se pozicionirali mnogo bolje na tržištu.

Postavljanja opklade na Premier

Iako nemaju bonus dobrodošlice na svom sajtu imaju nekoliko aktivnih, ali ne baš preterano zanimljivih promocija. Trenutno je, na primer, aktivna promocija poklanjanja majica i peškira za plažu svim igračima koji posete jednu od poslovnica ove kladionice, kao i promocija cash out koja je dostupna igračima putem SMS-a. Naime, igrači imaju mogućnost da zatraže raniju isplatu putem SMS-a, a sajt Premier ima diskreciono pravo da prihvati ili odbije ovu opciju u zavisnosti od statusa tiketa.

Na kraju, moramo pomenuti i mogućnost članstva u tzv. Premier Klubu, putem kojeg članovi ostvaruju niz pogodnosti koje nemaju redovni korisnici, poput, privremene isplate tiketa (cash out), isplate izgubljenog tiketa, mogućnosti da se svakodnevno dobije džekpot koji se izvlači, kao i gledanja uživo prenosa putem mobilne aplikacije. Generalno gledano, ne smatramo da bi kladionica Premier trebala dobiti prelaznu ocenu u ovom segmentu, pošto nemaju bonusa dobrodošlice, a promocije su im prilično ne zanimljive.

Odlična ponuda marketa koja je među najboljima u regionu

Ponuđeni marketi za klađenje od strane sportske kladionice su jedan od najvažnijih segmenata prilikom naše celokupne ocene, te uvek veliku pažnju poklanjamo ovom segmentu. Kladionica Premier na svakom meču u proseku ima u ponudi između 200 i 300 ponuđenih tipova opklada u nekoliko desetina marketa. Marketi su podeljeni na glavne, sporedne i specijalne, što nije baš najbolje rešenje, ali svakako pohvaljujemo ovu kompaniju, jer u ponudi ima Azijski hendikep. Doduše, na svakoj utakmici postoji samo jedna linija azijskog hendikepa i ne postoji mogućnost igranja alternativnih linija, ali gledajući ostale kladionice u regionu, ovo je veliki plus.

Igrači dakle mogu igrati sve popularne markete, poput marketa za konačan ishod ili golove, ali uz to u ponudi Premiera se mogu naći i marketi za prvo i drugo poluvreme, marketi sa kombinovanim opkladama, kao i specijalni marketi za strelca gola ili broj kornera na meču. Sveobuhvatno, moramo pohvaliti brend Premier u ovom segmentu, kao i napomenuti da smatramo da kladionica Premier ima solidne kvote i prihvatljive margine.

Prosečan izbor sportova na sajtu Premier operatera

Kao i u prethodno navedenom segmentu, kladionica Premier je vrlo kvalitetna i u segmentu ponuđenih sportova za sportsko klađenje. Naime, u trenutku pisanja ove recenzije, na sajtu je osim glavnih sportova, kao što su fudbal, tenis i košarka u ponudi bilo i klađenje na rukomet, moto sportove, kao i vaterpolo.

Smatramo da je ova ponuda konkurentna sa većinom sportskih kladionica u regionu, s tim da preporučujemo da ukoliko volite da se kladite na veliki broj različitih sportova, svoju sreću pronađete u kompaniji Mozzart ili bet365, jer te kladionice imaju u svojoj ponudi konstantno preko 30 sportova, bez obzira na doba godine i činjenicu da li je sezona u najvećim ligama u toku ili nije. Moramo napomenuti i činjenicu da se preko sajta može skinuti svakodnevno i Premier lista, koju sajt nudi svojim igračima potpuno besplatno.

Klasično i efikasno postavljanje opklade

Klađenje na Premier mobilnu aplikaciju

Postavljanje opklade u Premier sportskoj kladionici urađeno je na principu na kom funkcioniše većina online sajtova danas, te smatramo da je to odlično rešenje. Kada označite kvotu na utakmici koju želite da igrate, automatski se ta selekcija prebacuje na desni deo ekrana, te je dovoljno samo da unesete željeni iznos opklade i da pritisnete dugme uplati.

Ukoliko pak želite da igrate kombinovani tiket, ili sistemski tiket i to vam je omogućeno sa tom razlikom da ukoliko želite igrati sistemske tikete potrebno je posebno označiti utakmice koje želite da postavite u sistem, a nakon toga morate odabrati i sistem koji želite igrati, što može biti prilično komplikovano za manje iskusne igrače.

Odigravanje sistemskih tiketa nije automatizovano kao u nekim drugim kompanijama, te u tom delu postavljanja opklade bi menadžment Premier kladionice morao uneti neke promene. Sveobuhvatno, postupak postavljanja opklade je dovoljno jednostavan, te mi dajemo visoke ocene sajtu Premier u ovom segmentu.

Solidna Premier platforma za sportsko klađenje

Kladionica Premier nudi svojim korisnicima i mogućnost uživo klađenja, preko solidne platforme za klađenje uživo. Iako sama platforma ne izgleda uopšte privlačno, ista je vrlo funkcionalna i laka za korišćenje. Odabirom utakmice, ista se prebacuje na centralni deo ekrana, sa ponuđenim igrama, te je igraču jedino potrebno da odabere vrstu igre i kvotu kako bi postavio opkladu. Ono što je vrlo pohvalno za kladionicu Premier i live sekciju je činjenica postojanja uživo statistike, kao i uživo prenosa na nekim utakmicama.

Ovo je veliki plus iz razloga što nema mnogo operatera u regionu koje imaju mogućnost uživo prenosa, te u ovom segmentu kladionica Premier ide u korak sa evropskim standardima. Na kraju moramo pohvaliti i brzinu i kvalitet konekcije kod uživo klađenja, pošto za vreme testiranja nismo imali problema sa zakasnelim reakcijama sistema, kao ni odbijenim opkladama, što je vrlo pohvalno. Uživo secija sajta Premier je svakako jedna od boljih uživo sekcija koje smo imali prilike da testiramo u poslednje vreme.

Osrednji izbor depozitnih i isplatnih metoda

Što se tiče metoda uplate i isplate, kladionica Premier spada u red osrednjih kompanija u regionu. Naime, svoj depozit možete uplatiti na uplatnom mestu lično, putem pošte ili banke, takozvanom bankarskom transakcijom, ali i putem A bona i X bona za igrače iz Bosne i Hercegovine. Takođe, igrači imaju mogućnost da šalju novac jedni drugima putem svojih naloga ukoliko to žele, što nam se čini pomalo nepotrebnom funkcijom. Nažalost, putem sajta Premier nije moguće uplaćivati novac ni jednim popularnim elektronskim novčanikom kao što su na primer Skrill, PayPal ili NETELLER, te smatramo da taj deo ponude moraju u mnogome popraviti.

Mogućnost klađenja preko Premier mobilnih aplikacija

Kladionica Premier je na vreme uhvatila korak sa inovacijama, te su napravili kako mobilnu verziju sajta, tako i aplikacije za mobilno klađenje za operativne sisteme Android i iOS. Njihove aplikacije su u potpunosti funkcionalne, izgledaju solidno i što je najvažnije igrači mogu uživati u mobilnom klađenju putem Premier stranice. Korisnici putem mobilnih aplikacija mogu da se klade pre početka meča, mogu uživati u klađenju uživo, ali i koristiti usluge teleteksta Premier kladionice, kao i uživo prenosima mečeva. Sve u svemu sasvim solidna usluga u ovom segmentu, koja je jedna od boljih u regionu.

Sigurna konekcija i visko nivo bezbednosnih protokola

Sajt kladionice nalazi se na zaštićenoj konekciji, a podaci korisnika su zaštićeni SSL enkripcijom novijeg datuma. Uz to kompanija Premier je potpuno legalna i licencirana sportska kladionica, te smatramo da je to jedno sigurno mesto za igrače i da ova kompanija pruža svojim igračima fer okruženje kada je sportsko klađenje u pitanju. Ono što bi moglo biti bolje je svakako mogućnost da se kladionica poveže sa stranim nezavisnim organima koji se brinu o igračima i njihovim pravima i potrebama, ali trenutno u regionu samo mali broj brendova funkcioniše na taj način, te nikako ne možemo biti preterano kritični prema brendu Premier.

Veliki izbor načina da se dođe do pomoći na sajtu kladionice

Što se tiče same korisničke podrške, operater Premier nudi svojim korisnicima nekoliko mogućnosti. Pre svega tu je vrlo detaljno urađena stranica za pomoć, u kojoj ćete biti u mogućnosti da nađete veliki broj odgovora na pitanja koja vam mogu zatrebati. Međutim, ukoliko vam zatreba urgentnija ili specifičnija pomoć, onda su vam na raspolaganju e-mail podrška ([email protected]), zatim podrška preko Facebook grupe, kao i podrška preko Viber mobilne aplikacije (+387 63 994 603). Ono što možemo zameriti je nedostatak uživo ćaskanja sa agentima korisničke podrške, što je svakako najefikasniji način komunikacije kada dođe do problema.

Mnogo kvalitetnih stvari, ali nedovršen proizvod

Prilično nam je teško da damo objektivnu ocenu ovoj sportskoj kladionici nakon nekoliko nedelja testiranja. Kladionica ima dosta pozitivnih stvari koje su odlične za igrače, ali isto tako u segmentima gde nisu kvalitetni znaju da podbace žestoko. Od pozitivnih stvari moramo napomenuti njihovu platformu za klaženje uživo koja ima uživo prenose, dok od negativnih tu su loša funkcionalnost sajta, mali broj depozitnih metoda, kao i prosečna bezbednost korisnika. Sve u svemu mislimo da ima mnogo boljih opcija kada su online kladionice u regionu, te smatramo da je Premier jedna vrlo prosečna online kladionica.

Preporučene kladionice za igrače iz Srbije
gore